Malajzia chce telá obetí pádu lietadla na Ukrajine identifikovať do nedele

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 08:46 • 2 min
Malajzia chce telá obetí pádu lietadla na Ukrajine identifikovať do nedele

KUALA LUMPUR - Malajzia vysiela do Holandska ďalších dvoch súdnych znalcov v odbore patológia, aby tam prepravili vzorky DNA od príbuzných obetí zrúteného lietadla malajzijskej leteckej spoločnosti nad východnou Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Vládny zdroj, ktorý si neželal byť menovaný, podľa agentúry DPA uviedol, že Malajzia by uvítala, keby sa identifikácia obetí a prevoz telesných pozostatkov ukončil - pokiaľ možno - do konca moslimského pôstneho mesiaca ramadán. Ten sa končí túto nedeľu.
      

DPA dodala, že v súvislosti s vyšetrovaním leteckej tragédie, ktorá si vyžiadala životy všetkých 298 ľudí na palube, sa už v Holandsku nachádza bližšie nešpecifikovaný počet malajzijských policajtov a odborníkov na súdne lekárstvo z ministerstva zdravotníctva. Ukrajinská televízia Espresso.TV v noci nadnes informovala, že medzinárodná organizácia Interpol vysiela do Holandska už druhú skupinu vyšetrovateľov, ktorí majú pomôcť pri objasňovaní okolností pádu malajzijského lietadla. Na webovej stránke Interpolu sa uvádza, že jeho experti sa v Holandsku zapoja do identifikácie obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona