Malajzia bude šírenie falošných správ trestať desaťročným väzením

NETKY.SK • 26 Marec 2018, 16:54 • 2 min
Malajzia bude šírenie falošných správ trestať desaťročným väzením

KUALA LUMPUR - Desať rokov odňatia slobody by malo hroziť každému, kto bude písať alebo šíriť falošné správy v Malajzii.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z návrhu takzvaného zákona proti falošným správam, ktorý predložila malajská vláda a čoskoro by ho mal schváliť parlament. Podľa opozície a ľudskoprávnych organizácií je zákon v prvom rade nástrojom proti oponentom súčasného vedenia krajiny, ktoré sa chce zbaviť kritikov pred nadchádzajúcimi voľbami. Tie zatiaľ neboli vyhlásené, podľa volebného zákona by sa však mali konať najneskôr v auguste.

Desaťročné väzenie má v Malajzii hroziť každému, kto "vytvára, ponúka, šíri, tlačí alebo publikuje falošné správy alebo publikácie obsahujúce falošné správy". Tie sú pritom v návrhu zákona definované ako "akékoľvek správy, informácie, dáta alebo reportáže, ktoré sú úplne alebo čiastočne nepravdivé, či už vo forme článkov, vizuálov, audionahrávok alebo akejkoľvek inej forme, ktorá pracuje so slovami a názormi".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies