Malajzia a Austrália zafinancujú ďalší pokus o nájdenie nezvestného letu MH370

NETKY.SK • 28 August 2014, 10:37 • 2 min
Malajzia a Austrália zafinancujú ďalší pokus o nájdenie nezvestného letu MH370

SYDNEY - Malajzia bude zdieľať s Austráliou náklady na ďalší pokus o objavenie lokality nezvestného letu MH370 spoločnosti Malaysia Airlines. Zámerom je vyriešiť najväčšiu záhadu moderného letectva, píše agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Malajzijský minister dopravy Liow Tiong Lai dnes na tlačovej konferencii v austrálskom meste Canberra vyhlásil, že obe krajiny podporia novú pátraciu fázu rovnakou finančnou sumou, ktorej celkovú výšku odhaduje v prepočte do 36,9 milióna eur.

 

Niekoľkomesačná snaha o nájdenie akýchkoľvek stôp po osobnom lietadle typu Boeing-777 s 239 osobami na palube, ktoré sa stratilo 8. marca krátko po štarte z malajzijského Kuala Lumpuru a smerovalo do čínskeho Pekingu, bola neúspešná.

 

Najnovší pokus sa má začať v priebehu jedného mesiaca a potrvá približne jeden rok. Záchranári sa sústredia na plochu morského dna s rozlohou 60.000 kilometrov štvorcových zhruba 1600 kilometrov západne od austrálskeho mesta Perth.

 

Podľa austrálskeho vicepremiéra Warrena Trussa nové informácie naznačujú, že dopravné lietadlo mohlo odbočiť južným smerom, skôr než sa doteraz predpokladalo a plánovaná misia sa preto zameria na južnú časť vytýčenej pátracej zóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies