Malacky získali vyše 800 000 eur na hlavnú mestskú cyklotrasu

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 15:59 • 2 min
Malacky získali vyše 800 000 eur na hlavnú mestskú cyklotrasu

MALACKY - Projekt hlavnej mestskej cyklotrasy v Malackách dostal vyše 800-tisícovú podporu z eurofondov. Mesto s pomocou nenávratného finančného príspevku postaví cyklotrasu prepájajúcu Kostolište s hlavnými verejnými službami a obchodnými prevádzkami v meste, prestupovým termínálom integrovanej dopravy i priemyselným parkom.

slovakia

left justify in out

Celková výška dotácie na cyklotrasu je 862 434 eur, mesto projekt spolufinancuje sumou 45 000 eur.

 

"Cyklotrasa v dĺžke 2107 metrov je navrhnutá tak, aby bola čo najpriamejšia, aby sa minimálne križovala s cestami, a keďže pôjde o samostatnú komunikáciu, bezpečne oddelí cyklistov od áut. Jej súčasťou bude úschovňa bicyklov a stojany na verejných priestranstvách," priblížil viceprimátor Malaciek Milan Ondrovič.

 

Zámerom mesta je podľa neho vytvoriť podmienky, aby bol bicykel použiteľný bez obmedzení ako plnohodnotný dopravný prostriedok pri ceste do zamestnania a škôl, za nákupmi, službami či voľnočasovými aktivitami.

 

Malacky majú od júna 2016 schválený mestský generel cyklistickej dopravy, ktorý definuje základnú cyklistickú sieť v Malackách ako súbor piatich hlavných trás v celkovej dĺžke takmer 15 kilometrov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies