Mala to byť povinná jazda, je z toho barážová komplikácia

NETKY.SK • 6 Február 2017, 08:19 • 2 min
Mala to byť povinná jazda, je z toho barážová komplikácia

Bratislava - Mala to byť povinná jazda zakončená postupom do daviscupovej baráže o svetovú skupinu. Slovenskí tenisti však v bratislavskom dueli s Maďarskom vybuchli a na jeseň ich čaká iba boj o záchranu v 1. skupine euro-africkej zóny. V 2. kole play off o zotrvanie sa môžu stretnúť doma s Poľskom alebo vonku s Holandskom.

slovakia

left justify in out

Slovenský kapitán Miloslav Mečíř nominoval proti Maďarom troch singlistov. Jozef Kovalík aj Martin Kližan však prehrali s rebríčkovo nižšie postaveným Mártonom Fucsovicsom. "Nechcem hovoriť o tom, čo bolo zlé, lebo zasa to bude vyznievať tak, že sa na niečo vyhováram. Naša sila mala byť vo dvojhrách, mali sme urobiť tri body v singloch. Ja ani Jojo Kovalík sme však proti Fucsovicsovi nenaplnili papierové predpoklady. Andrej Martin sa po sobote posťažoval, že mu chýbal intenzívnejší deblový tréning, no príčiny prehry určite netreba hľadať v neúspešnej štvorhre. Pokiaľ ide o atmosféru v našom tíme, tá bola úplne v pohode od prvého dňa. Vôbec sme neriešili, čo sa v minulosti povedalo. Všetci chalani vedeli, ako to bolo myslené," zdôraznil Kližan.

 

 

Fucsovics sa na rýchlom harde v NTC cítil ako ryba vo vode, naopak Kližanovi povrch v Aegon aréne až tak nesedel. "Povrch je urobený tak, že keď dá na ňom človek rýchly servis, takú placku, veľmi ťažko sa to returnuje. Ja na tento povrch nie som vôbec zvyknutý, lebo trénujem na Slávii. Ak Fucsovics trikrát dobre zaservoval, bolo 40:15 a už sa s tým ťažko dalo niečo urobiť. Keď som sa dostal do výmeny, tam už to bolo otvorené."

 

Mečíř priznal, že prehra s Maďarskom je veľmi nepríjemná, o abdikácii na post daviscupového kapitána však neuvažuje. "Pamätám si z minulosti zápasy, v ktorých sme boli favoriti a neuspeli sme, či už to bolo v Egypte alebo vo Veľkej Británii. Je to šport. Každý zápas sa začína od nuly. Nie je to ako s počítačmi, že jeden ma väčšiu pamäť, druhý menšiu a niečo viac obsiahne. Každý hráč má dni, keď exceluje a dni, keď sa trápi. Maďari urobili v porovnaní s vlaňajškom veľký progres. Fucsovicsa som takto dobre ešte hrať nevidel a Attilla Balázs priniesol do tímu oživenie. Vlani v Budapešti sme Maďarov zdolali, no nechceli sme rýchlo dávať antuku, lebo väčšina našich hráčov prišla z tvrdých povrchov v Austrálii."

 

Maďari budú hrať o svetovú skupinu po 22-ročnej prestávke. Kapitán tímu Gábor Köves bol po senzačnom triumfe nad Slovákmi nadšený. "Sme veľmi šťastní. Spomínam si na rok 1995, keď sme zdolali v baráži Austráliu a postúpili do svetovej skupiny. Ani neviem, ako poďakovať všetkým, ktorí sa podieľali na tomto úspechu. Márton je hrdina, no netreba zabúdať, že Attila mu pomohol vo štvorhre. Takto blízko k svetovej skupine sme už dlho neboli."

 

VIDEO Na tlačovej konferencii slovenský tím pôsobil suverénne

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona