Malá skupina Nočných vlkov vstúpila na územie Nemecka

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 07:55 • 2 min
Malá skupina Nočných vlkov vstúpila na územie Nemecka

MNÍCHOV/INGOLSTADT - Po viac ako týždni od začiatku ich jazdy organizovanej pri príležitosti 70. výročia konca druhej svetovej vojny dorazila malá skupina členov ruského motorkárskeho klubu Noční vlci na územie Nemecka.

slovakia

left justify in out

Zhruba desať ľudí prekročilo hranice v nedeľu večer na nemecko-rakúskom prechode Bad Reichenhall, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na hovorcu policajného riaditeľstva Horné Bavorsko sever. Nemecká polícia motorkárov po prechode hraníc zastavila a kontrolovala na diaľnici A8. Následne ich odprevadila do Mníchova, kde sa ubytovali. Dnes plánujú navštíviť pamätník v bývalom koncentračnom tábore Dachau.

 

Cesta motorkárov blízkych Kremľu, kopírujúca postup Červenej armády pri oslobodzovaní Európy, sa začala 25. apríla v Moskve a jej cieľom je 9. mája Berlín. Akcia sa stretla aj s kritikou, že ide o propagandistickú akciu Moskvy.

Nemecké úrady niekoľkým motocyklistom zrušili víza. Najmenej trom Rusom znemožnili na letisku Berlín-Schönefeld vstup do Nemecka, proti čomu Rusko protestovalo a požiadalo nemeckú vládu o vysvetlenie. Poľsko označilo turné za provokáciu a zakázalo motocyklistom vstup na svoje územie. Podobné opatrenia prijala aj Litva.

 

Cez predĺžený víkend sa niekoľko ruských motorkárov zastavilo na pamätníku Slavín v Bratislave, odkiaľ sa presunuli do Viedne. Do rakúskej metropoly nakoniec podľa agentúry APA prišli dvaja motocyklisti v sprievode približne 20 sympatizantov. Privítalo ich okolo 500 priaznivcov i zvedavcov. Spolu s ruským veľvyslancom v Rakúsku Sergejom Nečajevom položili pri veniec k pamätníku padlých sovietskych vojakov na námestí Schwarzenbergplatz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona