Malá holandská dedina je bohatšia o 43 miliónov eur z poštovej lotérie

NETKY.SK • 2 Január 2014, 14:03 • 2 min
Malá holandská dedina je bohatšia o 43 miliónov eur z poštovej lotérie

BRUSEL/AMSTERDAM - Dedinčania z holandskej dediny Vrouwenpolder v oblasti Zeeland môžu hovoriť o šťastí, keďže v špeciálnej novoročnej lotérii poštových smerovacích čísel vyhrala práve ich obec.

slovakia

left justify in out

Dedinčania sa podelia o takmer 43 miliónov eur. Dedinčania majú dôvod na spokojnosť, lebo celková suma vo výške 42,9 miliónov eur sa rozdelí medzi obyvateľov dediny, ktorých je len 1100. Vyžrebované bolo v lotérii poštové smerovacie číslo 4354, ktoré platí pre každého dedinčana. Polovica z výhry pôjde ľuďom z deviatich domácností na Ulici Kráľovnej Beatrix, ktorí prihlásili svoju dedinu do súťaže. Zostávajúce peniaze budú rozdelené medzi zvyšok dedinčanov, ktorí sa zapojili do súťaže. Podľa spravodajského servera DutchNews.nl zatiaľ nie je známe, koľko ľudí z dediny sa prihlásilo do lotérie, každý z nich však dostane prinajmenšom 20.000 eur. Hlavnú cenu novoročnej štátnej lotérie Staatsloterij vo výške 30 miliónov eur získal neznámy výherca z provincie Frízsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies