Malá finančná akadémia bude znova učiť žiakov finančnej gramotnosti

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 10:23 • 2 min
Malá finančná akadémia bude znova učiť žiakov finančnej gramotnosti

BRATISLAVA - Mala finančná akadémia bude po druhý raz učiť žiakov finančnej gramotnosti. Do druhého ročníka sa zaregistrovalo 6 780 žiakov z 272 základných škôl.

slovakia

left justify in out

Organizátorov teší, že najviac škôl bude v nadchádzajúcom ročníku takých, ktoré neparticipovali na prvom ročníku projektu. Z 272 prihlásených škôl ich je až 222. „Potešil nás pretrvávajúci záujem škôl, lebo podobne ako v prvom ročníku aj tentokrát o projekt prejavilo záujem viac škôl, ako máme možnosť prijať. A tiež, že sa zapojí veľa nových pedagógov, čo znamená, že Malú finančnú akadémiu poznajú už na 469 slovenských školách,“ povedal riaditeľ EDULAB Ján Machaj.

 

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Tatra banky Zuzana Žiaranová, po registrácii do projektu čaká prihlásené školy realizačná fáza, ktorá bude do konca mája. Na jej začiatku získajú školy pre všetky zapojené triedy štartovací balík, v ktorom učitelia nájdu všetky potrebné materiály a pomôcky pre deti. V balíku bude originálna metodická príručka s aktivitami pre deti a s prístupom k interaktívnym materiálom. Každý žiak zapojený do projektu dostane svoj pracovný zošit, ktorý je určený na použitie v domácnosti. Tento pracovný zošit je novinkou tohtoročnej akadémie. „Vieme, že efektivita učenia je zvýšená, ak s dieťaťom pracujú aj rodičia. Vybrané témy z oblasti finančnej gramotnosti si dieťa doma vyrieši spoločne s rodičmi. Získa tak ďalší pohľad na témy preberané v škole. Objasnia sa mu prepojenia na školské témy z perspektívy rodiny, v ktorej vyrastá," dodali organizátori.

Druhý ročník Malej finančnej akadémie pripravila Tatra banka v spolupráci s neziskovou organizáciou EDULAB a spoločnosťou AGEMSOFT. Ide o projekt, ktorý učí žiakov finančnej gramotnosti, tímovej práci a ďalším užitočným zručnostiam. Projekt je primárne určený pre žiakov tretieho a štvrtého ročníka základných škôl.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies