Mal obrovské šťastie: Lietadlo s ministrom Lajčákom prerušilo pre poruchu štart tesne pred odlepením od zeme

NETKY.SK • 16 Január 2017, 06:29 • 2 min
Mal obrovské šťastie: Lietadlo s ministrom Lajčákom prerušilo pre poruchu štart tesne pred odlepením od zeme

BRATISLAVA - Lietadlo, ktorým mal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák letieť do Bruselu na pondelkové (16.1.) zasadnutie Rady EÚ pre zahraničné veci (FAC), malo pri vzlietaní problémy.

slovakia

left justify in out

Napokon ani neodletelo. Informoval o tom na sociálnej sieti Facebook Lajčák. Jeho hovorca Peter Stano TASR potvrdil, že minister odletí do Bruselu v noci ďalším spojom.

 

"Lietam po celom svete už viac ako štvrťstoročie, ale toto sa mi stalo prvýkrát: pilot nášho lietadla smerujúceho do Bruselu, kde sa zajtra zúčastním na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci, musel prerušiť štartovacie rolovanie tesne pred odlepením sa od zeme. Dôvodom bol problém s počítačmi, ktorý sa nakoniec ani nepodarilo opraviť a tak sme museli všetci opäť z lietadla vystúpiť. Prozreteľnosť zafungovala v poslednej chvíli...," napísal Lajčák na sociálnej sieti. Problém nastal na lietadle Airbus A319.

 

 

 

Lajčák bude spolu s kolegami z členských krajín únie na zasadnutí hovoriť o vývoji v Sýrii a v regióne západného Balkánu, ženevských rokovaniach o zjednotení Cypru, o vzťahu Európskej únie s Tureckom, ale aj o zahraničnopolitických prioritách únie v prvom polroku 2017. Ministri sa zídu tento rok prvýkrát. Očakáva sa, že Rada prijme závery k Libanonu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona