Maky na anglickej výstroji budú, Cameron a Princ William presvedčili FIFA

NETKY.SK • 11 November 2011, 00:40 • 2 min
Maky na anglickej výstroji budú, Cameron a Princ William presvedčili FIFA

Maky na anglickej výstroji budú, Cameron a Princ William presvedčili FIFA

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) sa napokon rozhodla povoliť anglickej reprezentácii, aby sa predstavila v priateľskom stretnutí proti Španielsku so symbolom vlčieho maku na dresoch. Angličania ich budú mať na čiernych páskach na rukách.
Pôvodne FIFA s návrhom vyšiť vlčí mak na dresy nesúhlasila, ale čiastočne zmenila názor po tom, ako do diskusie intervenovali britský premiér David Cameron i Princ William. FIFA najskôr argumentovala tým, že je miešanie politických odkazov s futbalom nie je v súlade s jej pravidlami, no napokon strany dosiahli kompromis.
Britská vláda s podporou Anglickej futbalovej asociácie (FA) požiadala FIFA o povolenie nosiť na dresoch vlčí mak v stretnutí, ktoré sa odohrá 12. novembra vo Wembley. Vlčí mak je pre Britov symbolom úcty k obetiam ozbrojených síl, ktoré zahynuli pri plnení si povinnosti, pričom spomienkovým dňom je 11. november. V tento deň bolo podpísané prímerie a znamená oficiálny koniec I. svetovej vojny.
Za 93 rokov od ukončenia I. svetovej vojny odohralo Anglicko v termíne od 1. novembra do 15. novembra dovedna 36 medzištátnych stretnutí, no predtým ani v jednom prípade nežiadalo o vyobrazenie vlčieho maku na výstroji.
Angličania budú mať divé maky aj na tréningových súpravách a prestížny duel sa začne minútou ticha.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies