Makudi sa odvolá proti suspendácii od FIFA

NETKY.SK • 13 Október 2015, 10:08 • 2 min
Makudi sa odvolá proti suspendácii od FIFA

BANGKOK - Prezident Thajskej futbalovej asociácie (FAT) Worawi Makudi sa pri prvej možnej príležitosti odvolá proti 90-dňovej suspendácii od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

slovakia

left justify in out

Podľa etickej komisie FIFA Makudi porušil jej kódex v prípade, ktorý stále podlieha vyšetrovaniu. Rozhodnutie prišlo päť dní pred novými voľbami prezidenta a výkonného výboru FAT. Makudi tvrdí, že na národnú úroveň sa trest nevzťahuje. "Netuším, prečo ma FIFA suspendovala spôsobom, ktorý poškodzuje moju povesť. Môj tím právnikov pošle FIFA petíciu, budem sa brániť. Podľa thajských zákonov nenadobudlo rozhodnutie právoplatnosť, som oprávnený vykonávať činnosť," reagoval Makudi pre thajské médiá.

 

Trestný súd v Bangkoku už v júli odsúdil Makudiho na 16 mesiacov podmienečne za podvod, vďaka ktorému sa v roku 2013 dostal na čelo FAT. Rovnaký rozsudok si vypočul aj bývalý generálny sekretár organizácie Ong-art Korsinka. Bývalý člen exekutívy FIFA (do mája tohto roku) a Ong-art boli uznaní vinnými z falšovania dokumentov týkajúcich sa volieb. Vzhľadom na poľahčujúcu okolnosť prvého činu tohto druhu súd zmiernil navrhovaný trest dva roky odňatia slobody a pokutu 6000 bahtov (160 eur) a siahol po spomenutej sadzbe. Trest od FIFA pravdepodobne súvisí s Makudiho rolou v skorumpovaných voľbách organizátorov majstrovstiev sveta 2018 a 2022.

 

Súdna komora etickej komisie na čele s nemeckým právnikom Joachimom Eckertom začala v poslednom čase uplatňovať nekompromisný postoj voči funkcionárom podozrivým z podvodov. Minulý týždeň naň doplatili oveľa renomovanejšie osobnosti svetového futbalu - dosluhujúci prezident FIFA Sepp Blatter, favorit nadchádzajúcich mimoriadnych volieb Michel Platini, ďalší kandidát na post lídra riadiaceho orgánu svetového futbalu Čchung Mong-jun či generálny sekretár FIFA Jérome Valcke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona