Makova mama prežívala v Bordeaux silné emócie, verí v postup

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 19:40 • 2 min
Makova mama prežívala v Bordeaux silné emócie, verí v postup

VICHY - Očarená atmosférou prvého zápasu, aj keď smutná z výsledku slovenských futbalistov. Napriek tomu je mama slovenského stredopoliara Róberta Maka Andrea presvedčená, že zverenci trénera Jána Kozáka dajú zabudnúť na prehru 1:2 s Walesom a postúpia zo skupiny. K tomu, resp. k ešte lepším výkonom jej syna by mohla pomôcť aj pesnička, ktorú mu spolu s manželom zložila počas ich ciest na ME vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Makovci prileteli do Bordeaux cez Atény. Vyhli sa aj cestovným nepríjemnostiam, ktoré sa dotkli rodinných príslušníkov ďalších hráčov, ktorým zrušili pre technickú poruchu charter z Bratislavy. "Všetko sme si to zabezpečili už skôr. Cestovali sme do Bordeaux z Atén, ktoré sme si tiež chceli pozrieť. Potom sme išli do Vichy autom. Poňali sme to ako taký väčší výlet. Budeme tu na každom zápase," priblížila pre TASR mama opory PAOK Solún, ktorá je spolu s manželom v neustálom kontakte so synom: "Samozrejme, spolu s mužom mu voláme a píšeme si. A dokonca sme mu vymysleli aj takú pesničku, ktorú sme mu zaspievali."

 

Makovci si naplno užili na zápase v Bordeaux skvelú atmosféru v družbe s fanúšikmi "drakov": "Stretli sme sa najmä s fanúšikmi Walesu a tí boli skvelí. Fotili sa s nami a bola tam naozaj výborná atmosféra," povedala veľká fanúšička národnej reprezentácie, samozrejme oblečená v slovenskom drese s menom jej syna. Priamo na tribúne ňou lomcovalo množstvo emócií, výkon syna videla najmä týmto spôsobom, na analytickejšie rozbory má manžela: "Ja ako mama som sa triasla od nervozity. Môj muž to samozrejme komentoval po tej odbornej stránke. Ja som len emocionálne vykrikovala 'Chlapci. Áno. Nieee. Poďte do toho'. A podobné výkriky. Veď ja som tu skôr taký kronikár. Robko určite ešte ukáže rýchle nohy a pôjde do bránky. Chlapci sú zohratí a oni najlepšie vedia čo hrať."

 

Výsledok duelu ju síce príliš nepotešil, ale vôbec tím kapitána Martina Škrtela neodpisuje a je presvedčená o slovenskom postupe z B-skupiny: "Zápas bol skvelý, chlapci hrali úžasne. Ja to beriem síce aj zo športovej stránky, ale viac z tej mamičkovskej. Prevažovali tam viac emócie. Chlapci sa snažili, hoci to dopadlo tak, ako to dopadlo. Ale aj fanúšikovia Walesu, keď sme s nimi išli v električke po zápase, uznali, že my sme si výhru zaslúžili. Chlapci to ale dajú, postúpime zo skupiny. Ja verím, že sa z týchto majstrovstiev vrátia čo najneskôr."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies