Makléra, ktorý spôsobil banke Société Générale škodu 5 miliárd, prepustili na slobodu

NETKY.SK • 8 September 2014, 13:54 • 2 min
Makléra, ktorý spôsobil banke Société Générale škodu 5 miliárd, prepustili na slobodu

PARÍŽ - Bývalý maklér francúzskej banky Société Générale Jérôme Kerviel, ktorý si mal vo Francúzsku odpykať tri roky väzenia za spreneveru takmer piatich miliárd eur, sa dnes dostal na slobodu.

slovakia

left justify in out

Ako pripomenula agentúra Reuters, Kerviel absolvoval len 150 dní z trojročného trestu. Zvyšok trestu si odpyká na slobode - s elektronickým náramkom na ruke, takže polícia bude môcť sledovať jeho pohyb.

 

Z väzenia vo Fleury-Merogis na predmestí Paríža sa Kerviel presunul do svojho bytu vo francúzskej metropole, ktorý v súlade s rozhodnutím súdu smie opustiť v pracovné dní len v čase od 07.00 h do 20.30 h; počas víkendov a sviatkov má pohyb neobmedzený. 

 

Kerviel pred novinármi, ktorí sa dnes zhromaždili pred väznicou, vyhlásil, že sa cíti "superšťastný". Dodal, že po prepustení z väzenia sa chce živiť ako softvérový konzultant.

 

Kerviel podľa obvinenia spôsobil banke Société Générale škodu za takmer päť miliárd eur. Odsúdený bol v roku 2010, ale stále trval na tom, že je nevinný a je obeťou systému, ktorý mu nelegálne obchody umožňoval, kým zarábal. Odvolací súd v marci zrušil rozhodnutie, podľa ktorého mal Kerviel zaplatiť odškodné vo výške spôsobenej škody, ale potvrdil mu trest odňatia slobody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies