Mak v Norimbergu zrejme pod taktovkou Grossa

NETKY.SK • 9 Október 2013, 11:22 • 2 min
Mak v Norimbergu zrejme pod taktovkou Grossa

NORIMBERG - Odvolaného trénera Michaela Wiesingera by na lavičke futbalistov 1. FC Norimberg mal nahradiť Christian Gross. Podľa nemeckého denníka Bild je takmer isté, že 59-ročný Švajčiar prevezme taktovku po 40-ročnom Wiesingerovi.

slovakia

left justify in out

Vedenie bundesligového klubu, ktorého hráčom je aj Slovák Róbert Mak a v trénerskom štábe figuruje aj Marek Mintál, túto zmenu zatiaľ oficiálne nepotvrdilo. "Verejne v zásade nekomentujem žiadne mená. Rokujeme s jedným alebo ďalšími kandidátmi, nechceme sa dostať pod tlak," poznamenal manažér 1. FCN Martin Bader.

Gross naposledy trénoval švajčiarsky Young Boys Bern, ale od apríla 2012 je bez klubu. Bundesligu pozná z pôsobenia vo VfB Stuttgart (december 2009 - október 2010), ktorý pod jeho vedením odohral najlepšiu jarnú časť v klubovej histórii. Je známy ako dobrý motivátor, ktorý si zakladá na dobrej organizácii a rýchlej hre po krídlach, v minulosti pôsobil aj v anglickom Tottenhame Hotspur. 

V súvislosti s hľadaním Wiesingerovho nástupcu sa objavili aj mená ako Bruno Labbadia či Thomas Schaaf, ale ich angažovanie vraj nie je aktuálne. 

Norimberg po nedeľňajšej domácej nakladačke 0:5 od Hamburgu a následnom prepustení kouča dočasne prevzal kormidelník tímu do 23 rokov Roger Prinzen. Mužstvo figuruje pod čiarou zostupu na 16. priečke s bilanciou 0-5-3 a skóre 9:17. Najbližšie sa predstaví 19. októbra na pôde Eintrachtu Frankfurt. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies