Mak streleckým hrdinom trnavského duelu proti Škótsku

NETKY.SK • 12 Október 2016, 08:15 • 2 min
Mak streleckým hrdinom trnavského duelu proti Škótsku

TRNAVA - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak odohral v utorok večer v Trnave výborný zápas proti Škótsku a najväčšou mierou sa podieľal na hladkom víťazstve A-tímu SR 3:0, ktoré znamenalo pre zverencov trénera Jána Kozáka vôbec prvé dosiahnuté body v F-skupine kvalifikácie MS 2018. Slováci predtým podľahli Angličanom i Slovincom zhodne 0:1.

slovakia

left justify in out

"Neviem, či to bol teraz v Trnave môj najlepší výkon v reprezentácii. Od vynikajúceho to má ďaleko, ale napodstatnejšie je, že mužstvo odohralo bojovný a veľmi dobrý zápas, zvíťazili sme a prelomili zlú streleckú bilanciu viac ako 400 minút bez gólu v súperovej sieti," vyjadril sa po stretnutí v trnavskej City Arene 25-ročný krídelník (nar. 8. marca 1991) pred zástupcami médií a pokračoval: "Z môjho pohľadu je vlastne jedno, či by sme vyhrali 1:0 alebo 3:0. Chceli sme predovšetkým zvíťaziť a potvrdiť, že reprezentovať chceme - nech si každý myslí, že nie - a určite chceme hrať aj ďalej. I na budúci mesiac v súboji s Litvou by sme sa radi popasovali o postup na svetový šampionát do Ruska."


Bratislavský rodák do detailov neregistroval potlesk divákov na jeho adresu i výkon mužstva. "Nejako extra som ho nevnímal, ale určite ma potešil. Musím sa však poďakovať aj spoluhráčom, ktorí k tomu prispeli. Proti Škótsku sme ako mužstvo bojovali, aj keď si myslím, že futbal nebol najkrajší, najmä v prvom polčase. Ale víťazstvo je víťazstvo."


Mak strelil v utorok Škótom v 18. min úvodný a v 56. min i druhý gól Slovenska, znamenali zároveň aj prvé dva presné zásahy A-tímu SR v tejto novej eliminácii. "Pri tom prvom som videl, že ´Hamšo´ (Hamšík, pozn.) ide na zadnú žrď. Lopta sa po jeho hlavičke odrazila od brankára súpera a ja som to chcel už iba prepáliť cez veľké množstvo hráčov, čo sa tam nachádzalo. Pokiaľ ide o druhý gól, počkal som si v dobrej pozícii na loptu, následne som videl protihráča ísť ku mne, tak som si ho dal na ľavačku a potom som loptu len umiestnil," skonštatoval Mak na margo svojho 8. a 9. gólu v 33. zápase v najcennejšom drese. "Teší ma aj skutočnosť, že potom do škótskej bránky skóroval aj Adam Nemec a pridal tretí gól - po mojom rohu," doplnil rýchlonohý futbalista, pôsobiaci na klubovej úrovni v ruskom Zenite Petrohrad. "Či som myslel aj na hetrik? Určite áno, ale sily už trošku ubúdali. Bolo toho dosť, aj na behanie. Najdôležitejšie je však víťazstvo a opäť nájdenie streleckej produktivity mužstva."


Jeden z hlavných hrdinov utorňajšieho kvalifikačného stretnutia v Trnave po stretnutí priznal, že mu viac sedí pozícia krídelníka ako hrotového hráča, v nej nastúpil v sobotu 8. októbra na pôde Slovinska v Ľubľane a nepresadil sa. "Ako som v lete z gréckeho PAOK Solún prestúpil do Zenitu Petrohrad, dostávam v ruskom klube dôveru na ľavej strane. Tam sa mi darí, cítim sa tam najlepšie. Je to moja pozícia, aj keď samozrejme dokážem hrať aj na hrote i napravo. Momentálne mi to však ide na ľavej strane. Som veľmi rád, že sa mi podarilo dvakrát skórovať proti Škótsku a teší ma, že som pomohol mužstvu," poznamenal Mak, ktorý reagoval aj na kritiku hráčov národného mužstva od médií: "K tomu by sa mal vyjadriť každý hráč osobitne. Za seba môžem povedať, že tie niektoré slová, keď si ich prečítame, nie sú pekné. Myslím si, že si to nezaslúžime. V minulej kvalifikácii sme dosť dokázali, postúpili sme po prvý raz v ére samostatnosti na európsky šampionát. Na každú krajinu príde kríza, ktorú sme po ME 2016 dostali aj my. Snažíme sa z nej dostať a médiá nám veľmi k tomu nepomáhajú." Odchovanec Slovana Bratislava, bývalý futbalista akadémie anglického Manchestru City či nemeckého 1. FC Norimberg vie, že utorňajší trnavský triumf ešte nič neznamená. "Tri body sú však tri body. My sme šťastní za toto víťazstvo nad Škótskom, ktoré dosť ´kúsalo´. V novembri ho budeme chcieť potvrdiť proti Litve. Keď ju zdoláme, bude všetko v našej kvalifikačnej F-skupine otvorené a máme šancu bojovať o majstrovstvá sveta," dodal Róbert Mak.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona