Mak sa cíti lepšie a na Macedónsko si trúfa: Chceme tri body

NETKY.SK • 11 November 2014, 17:13 • 2 min
Mak sa cíti lepšie a na Macedónsko si trúfa: Chceme tri body

SENEC - S pozitívnou správou prišiel na zraz slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Mak, ktorý je pripravený nastúpiť v sobotňajšom zápase C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Macedónsku (15. novembra o 20.45 SEČ v Skopje).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný krídelník pre svalové zranenie vynechal uplynulé dva zápasy svojho materského klubu PAOK Solún - v Európskej lige proti Fiorentine a nehral ani vo víkendovom šlágri najvyššej gréckej súťaže s Panathinaikosom Atény.
     

Sval na nohe sa však umúdril a dovolil mu zľahka individuálne trénovať. V stredu už chce Mak skúsiť plnú záťaž. "Cítim sa oveľa lepšie. Dva zápasy som pauzoval, ale určite ma to nerozhodilo, skôr som si dobre oddýchol. Dnes si dám ešte voľno a zajtra už budem trénovať. Vyzerá to tak, že budem v pohode. Už v Grécku som trénoval s loptou a sval poslúchal, myslím, že do soboty bude všetko v poriadku," povedal Mak na utorňajšom zraze v Senci.
     

V sobotu v Skopje čaká Slovákov ďalší dôležitý duel kvalifikácie a v prípade, že v ňom zabodujú, prezimujú na čele tabuľky C-skupiny pred dvojicou Španielsko - Ukrajina. Zverenci Jána Kozáka majú na konte 9 bodov, Macedónci len tri a aj z tohto pohľadu budú hostia favoritmi súboja. "Nebudem hovoriť o tom, že sme favoriti. Táto pozícia nám nesedí, veľa zápasov sme nezvládli, keď sme do nich išli ako favoriti. Do Macedónska pôjdeme s cieľom uhrať dobrý výsledok, získať tri body. Aby sme sa na ďalších zrazoch v novom roku stretávali ešte v lepšej nálade," dodal Mak, ktorý v tomto ročníku gréckej ligy strelil 5 gólov a je jej druhým najlepším strelcom.
     

O sile macedónskeho tímu toho zatiaľ veľa nevie. "Počul som, že hrali dobre na Ukrajine, kde prehrali 0:1. Viac o nich neviem, ale čaká nás videorozbor a tréner nám určite povie, čo na nich bude platiť." Na otázku, čo si povie po prípadnom sobotňajšom trojbodovom úlovku, po ktorom by Slovensko malo na konte plný počet 12 bodov, odpovedal: "Asi sa sám seba opýtam, či je toto vážne Slovensko... Vyhrali sme na jeseň ťažké zápasy s Ukrajinou, Španielskom a Bieloruskom, o ktorých by málokto povedal, že v nich získame 9 bodov. Verím, že potvrdíme dobrú formu. Vonku sa nám hrá lepšie ako doma, preto by nám to v Macedónsku mohlo vyjsť," podotkol Mak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies