Mak po víťaznom góle Dortmundu: Paráda, vyťažili sme maximum

NETKY.SK • 11 December 2015, 08:00 • 2 min
Mak po víťaznom góle Dortmundu: Paráda, vyťažili sme maximum

DORTMUND - Slovenský futbalista Róbert Mak bol autorom všetkých troch gólov, ktoré PAOK Solún zaznamenal v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2015/2016. Vo štvrtkovom dueli 6. kola C-skupiny na pôde Borussie Dortmund (1:0) mal jeho presný zásah víťazný punc.

slovakia

left justify in out

"Fantázia, paráda. Je to veľké víťazstvo," citoval Maka jeho oficiálny web. "Vedeli sme, že proti Dortmundu nemôžeme hrať otvorenú partiu. Preto sme sa sústredili na kvalitnú defenzívu. Hrali sme obetavo, dali sme do toho všetko a vyšlo to," dodal Mak, ktorého PAOK už nemal vo Vestfálsku šancu miešať postupové karty.

 

Skalp popredného bundesligového tímu však potešil. "Samozrejme, musíme si priznať, že sme mali aj veľké šťastie. Náš gólman chytal fantasticky, domáci trafili štyrikrát konštrukciu brány. Borussia mala veľkú prevahu, na strely na bránu vyhrala 18:1. Vyťažili sme z minima maximum," usmieval sa 24-ročný krídelník.

 

Makova zlatá chvíľa prišla v 33. minúte, keď si zabehol za obranu domácich a gólmana Dortmundu prekonal hokejovým "blafákom". "Mal som obrovskú radosť. Bežal som oslavovať pred tribúnu našich priaznivcov, ktorých bolo na zápase asi 5-tisíc. Zápas sa hral v parádnej atmosfére, v hľadisku bolo takmer 60-tisíc fanúšikov. Na tento duel si budeme dlho pamätať," prezradil slovenský reprezentant, ktorý už myslí na najvyššiu grécku súťaž: "Z EL sme vypadli, teraz musíme zabrať v lige," dodal.

 

Z C-skupiny sa prebojovali do jarného 16-finále EL ruský FK Krasnodar a Dortmund. PAOK so ziskom 7 bodov obsadil tretiu priečku, posledná skončila azerbajdžanská Gabala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies