Mak oživil v Senci zápas so štyrmi reprezentačnými debutantmi

NETKY.SK • 24 Máj 2014, 11:59 • 2 min
Mak oživil v Senci zápas so štyrmi reprezentačnými debutantmi

BRATISLAVA - Slovenskí futbalisti "pokrstili" štadión NTC v Senci víťazstvom v prípravnom zápase nad Čiernou Horou (2:0), pričom premiéru v národnom tíme absolvovali hneď štyria hráči.

slovakia

left justify in out

Okrem brankára Martina Dúbravku (Esbjerg fB), obrancu Erika Čikoša (Ross County) a univerzála Erika Saba (Spartak Trnava) to bol aj gólman Rapidu Viedeň Ján Novota, ktorý opäť chytal duel pri Slnečných jazerách po šiestich rokoch.
      

Zverenci Ján Kozáka nakročili v piatok za cennou výhrou už v prvom polčase, keď skórovali po neprehľadnej situácii v šestnástke hostí a následnom pokutovom kope. Ten premenil Vladimír Weiss na dvakrát. "Na mňa faul nebol, pretože ja som stál na zadnej žrdi a bežal som za tou predĺženou loptou. Skôr z toho ako som pochopil rozhodcu, tak to mala byť ruka. Miňo (Stoch), ktorý zahrával priamy kop tvrdí, že lopta zmenila smer, keď trafila súpera do ruky a zahral lakťom. Vlado (Weiss) si pri penalte loptu narazil a dal to do siete," vysvetlil stredopoliar tureckého Bursasporu Stanislav Šesták.
      

Slováci mali lepší úvod, od 25. minúty však prebrali iniciatívu hostia. Domáci prevzali opäť opraty zápasu až po zmene strán s príchodom agilného Róberta Maka. Legionár 1. FC Norimberg zamestnával hostí na svojej pravej strane a po jednom z vydarených prienikov pripravil na konci zápasu gólovú poistku pre Erika Jendrišeka. "Určite to veľmi povzbudí, keď dokážeme vyhrať s takým silným súperom ako je Čierna Hora. Teraz ideme do Ruska, kde nás čaká ešte ťažší súper. Bude to určite dobrá previerka na kvalifikáciu, na ktorú sa dobre pripravíme. Chceli by sme do kvalifikácie vyhrať čo najviac zápasov," povedal Mak, ktorému sa nepozdávala atmosféra v Senci. "V Senci sme hrali po prvý raz a zo začiatku som si myslel, že sme na  pohrebe. Potom sa to trošku zlepšilo a ľudia aj povzbudzovali. Je to malý štadión, čakali sme, že bude vypredané, ale nestalo sa tak."
      

Obaja slovenskí brankári si proti Čiernej Hore zapísali prvú čiarku do kolónky reprezentačných štartov. Prvý polčas chytal bez vážnejších zákrokov Dúbravka, po zmene strán sa dostal do brány bývalý gólman FC Senec Novota, ktorý musel čeliť dvom nebezpečným strelám legionára Manchestru City Stevana Jovetiča. "Tá prvá strela bola nepríjemnejšia, pretože som tú loptu nevidel. Musel som zachovať rozvahu, ale napokon som to dobre vyriešil. V druhom prípade bolo dobré, že som videl ako sa súper už pripravuje na strelu, takže som mal čas zareagovať. Myslím, že môžem byť spokojný so svojim debutom v národnom mužstve. Som veľmi rád, že sme to uhrali na nulu," povedal 30-ročný Novota, ktorý pôsobil pri Slnečných jazerách v rokoch 2005 - 2008. "Rozhodne to bol príjemný pocit vrátiť sa do Senca. Som rád, že sme tu hrali. V podstate sa dá povedať, že som chytal na domácom štadióne. Skutočne som sa dobre cítil a snažil som sa koncentrovať celý čas," uviedol Novota, ktorý v minulosti chytal aj v drese Štúrova a Dunajskej Stredy.
      

Slováci vyhrali v tomto kalendárnom roku už druhý zápas po marcovom triumfe 3:1 v Netanyi nad Izraelom. Navyše, držia sériu piatich medzištátnych stretnutí bez prehry, keď naposledy ťahali za kratší koniec v kvalifikácii MS 2014 v Grécku (0:1). Najbližšie však už v utorok preverí Kozákovcov ruská zborná, ktorá sa pripravuje na svetový šampionát v Brazílii.
      

"Lepšieho súpera azda ani nemôžeme mať, pretože sú to účastníci majstrovstiev sveta. Majú svoju kvalitu a vybrali si práve nás. Takže určite nás rešpektujú a vedia akú máme my silu. Bude to náročný zápas, pretože ruskí hráči, ktorí sú v nominácii na svetový šampionát, bojujú o miesta v základnej jedenástke. Takže v Petrohrade nás čaká náročná previerka, ale treba sa na to tešiť a zápas si užiť," skonštatoval legionár Lokomotivu Moskva Ján Ďurica.

Dejiská domácich medzištátnych zápasov reprezentácie SR:
44 zápasov v Bratislave, Tehelné pole (1994 - 2009)
12 zápasov v Žiline, MŠK Žilina (2004 - 2013)
10 zápasov v Trnave, Antona Malatinského (1996 - 2011)
9 zápasov v Bratislava, Pasienky (1999 - 2012)
4 zápasy v Košiciach, Všešportový areál (1995 - 1995)
2 zápasy v Nitre, Pod Zoborom (1996 - 2000)
2 zápasy v Košiciach, Lokomotíva (1998 - 1998)
2 zápasy v Dubnici, Mestský štadión (1999 - 2007)
1 zápas v Trenčíne, Na Sihoti (2001)
1 zápas v Prešove, 1. FC Tatran (2002)
1 zápas v Zlatých Moravciach, ViOn (2008)
1 zápas v Senci, NTC Senec (2014)   
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies