Mak opäť skóroval proti Kodani a posunul Zenit do ďalších bojov

NETKY.SK • 30 November 2018, 09:12 • 2 min
Mak opäť skóroval proti Kodani a posunul Zenit do ďalších bojov

PETROHRAD - Slovenský futbalista Róbert Mak zariadil vo štvrtkovom zápase Európskej ligy 2018/2019 víťazstvo ruského Zenitu Petrohrad nad dánskym tímom FC Kodaň (1:0). Mužstvo z "Benátok severu" po tomto triumfe definitívne postúpilo do jarného šestnásťfinále a v jednokolovom predstihu sa stalo víťazom C-skupiny.

slovakia

left justify in out

"Splnili sme náš cieľ. Už pred posledným duelom na štadióne Slavie Praha je isté, že sme postúpili. Je to super," radostne skonštatoval prostredníctvom svojej oficiálnej stránky 27-ročný krídelník, ktorý skóroval aj pri septembrovej remíze v Kodani (1:1).

Mak si v 59. min počkal na hranici šestnástky na prihrávku od Dalera Kuziajeva a aj keď jeho strela ľavačkou nebola najvydarenejšia, napokon skončila za chrbtom kodanského brankára Stephana Andersena. "Dostal som prihrávku na hranicu šestnástky. Moju strelu tečoval jeden z obrancov, čo pomýlilo hosťujúceho gólmana," opísal rodák z Bratislavy rozhodujúci moment stretnutia.

Slovenský legionár priznal, že napriek chladnému počasiu bolo na petrohradskom štadióne príjemne. "Strecha bola zatiahnutá, hralo sa pri teplote okolo pätnásť stupňov Celzia," doplnil niekdajší hráč gréckeho klubu PAOK Solún a nemeckého 1. FC Norimberg.

V základnej zostave hostí nastúpili aj Makovi krajania Denis Vavro a Ján Greguš. Ak chcel dánsky zástupca ešte pomýšľať na postup zo skupiny, musel v Petrohrade zabodovať, ideálne vyhrať. "Bol to ťažký duel, Kodaň je kvalitný tím. V prvom polčase sa hralo medzi šestnástkami, veľmi sa nám nedarilo. Po zmene strán sa to zmenilo, podarilo sa nám streliť aj gól. V záverečných minútach nás hostia pritlačili, no šancu si nevypracovali. Vyhrali sme veľmi dôležitý duel," poznamenal Mak, ktorý vo štvrtok nastúpil na 16. duel v Európskej lige za ruský klub. Zaznamenal v ňom celkovo piaty gól v tejto súťaži v drese Zenitu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies