Mak: O tom som neuvažoval, že by som zišiel z ihriska.Chcel som pomôcť mužstvu

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 17:29 • 2 min
Mak: O tom som neuvažoval, že by som zišiel z ihriska.Chcel som pomôcť mužstvu

VICHY - Futbalový stredopoliar Róbert Mak si pondelkový zápas proti Anglicku (0:0) v rámci základnej B-skupiny ME vo Francúzsku vytrpel až do konca. Kanonier PAOK Solún si desať minút pred koncom duelu v Saint-Étienne poranil zadný stehenný sval, no keďže tréner SR Ján Kozák už vyčerpal tri možnosti na striedanie, musel vydržať na trávniku až do záverečného hvizdu. Okamžitou útechou pre Maka bola aspoň skutočnosť, že Slováci získali cenný bod a o deň neskôr napokon spečatili postup do osemfinále ME.

slovakia

left justify in out

"Vyčerpali sme striedania; ja som cítil, že už pomaly nemôžem ani utekať, ale musel som... Samozrejme, aj som chcel si tam vytrpieť tých desať minút. Som rád, že sme to ustáli. Vedel som, že už traja striedali, vôbec som neuvažoval, že by som šiel z ihriska. Snažil som sa aspoň tieniť, lebo to bola bolesť, ale chcel som pomôcť mužstvu a dokončiť to," povedal Róbert Mak počas stredajšieho mediálneho termínu vo Vichy, hlavnom stane tímu SR počas ME.

 

"Cítim sa oveľa lepšie ako po zápase. Pracujeme s masérmi, dávame to dokopy, aby to bolo čo najlepšie. Je ešte krátky čas, aby sme vyhodnotili, či sa bude dať, alebo nie. Ja budem pre to robiť všetko; dúfam, že aj sval bude robiť všetko pre to, aby sa to stihlo do nedele, alebo teda do dňa, keď budeme hrať," doplnil Mak, ktorý priblížil svoj stredajší program: "Od rána som u masérov, robíme všelijaké cvičenia, rehabilitujem. Bazén, bicykle a podobne. Uvidíme, koľko bude trvať, kým sa vrátim do tréningu. Neviem, či budem môcť už zajtra."

Dvadsaťpäťročný stredopoliar národného mužstva priznal, že tri doterajšie vystúpenia v "krajine galského kohúta" odčerpali Slovákom mnoho síl. "Každý jeden zápas bol veľmi ťažký. Nie je to sranda, je to vysoké tempo, svetoví hráči. Tento posledný súboj však bol najťažší, určite pre každého náročný, pre mňa tiež. Ťažšie sa hrá bez lopty, samozrejme. My sme to však zvládli a ukázali sme, akí sme silní ako kolektív. Dokázali sme remizovať s Anglickom, to sa nestáva každý deň. Všetci môžu byť na nás pyšní, aj my sme hrdí na seba," vyhlásil Mak a dodal: "Všetci nám fandia, ja som za to veľmi rád. O to sme bojovali od začiatku kvalifikácie, aby sme boli na Slovensku nejakí tí hrdinovia aj s futbalom. Som rád, že sa nám to podarilo. Určite by sme chceli ísť čo najďalej. Nikdy neviete, čo sa môže stať."

Súperom slovenských "sokolov" v osemfinále európskeho šampionátu bude víťaz C-skupiny (Nemecko) alebo víťaz D-skupiny (Chorvátsko). Viac pravdepodobný je variant zápasu proti úradujúcim majstrom sveta Nemcom. Či budú Slováci hrať v sobotu proti Chorvátom v Lens (21.00) alebo v nedeľu proti Nemcom v Lille (18.00), to sa nedozvedia skôr než po stredajších dueloch F-skupiny, oba sa začnú o 18.00 h.

"Nemecko všetci poznajú. Chalani s nimi odohrali prípravný zápas na ich pôde a zvíťazili 3:1, aj keď, samozrejme, vtedy to boli iní hráči než tí, ktorí sú tu. Myslím si však, že ak proti sebe nastúpime, aj Nemci budú cítiť rešpekt. Bol by to náročný zápas, oni tiež skvelo bránia, majú výborných hráčov," skonštatoval bratislavský rodák a pokračoval: "Teraz je to už o jednom zápase. Nikdy neviete, čo sa môže stať - pôjde to do predĺženia, na penalty, bude to lotéria,... Spravíme všetko pre to, aby sme najbližší súboj zvládli. V takýchto zápasoch musíme premeniť tú jednu alebo dve šance, ktoré si utvoríme, potom môžeme našich súperov zdolať. Pokoriť Nemecko na šampionáte by bolo niečo úžasné."

Róbert Mak sa vyjadril aj k druhej alternatíve pre Kozákových zverencov. "Chorvátov som videl včera proti Španielom. Odohrali vynikajúci zápas. Tu si už nemôžeme vyberať, koho by sme chceli, všetci sú veľmi silní," povedal Mak a uzavrel: "V Lille sme vyhrali nad Rusmi 2:1. Ak by sme sa tam vrátili na zápas proti Nemecku, možno by opäť pri nás stála šťastena..."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies