Mak má za sebou výbornú sezónu: Na EURO chcem pomôcť aj gólmi

NETKY.SK • 2 Jún 2016, 15:10 • 2 min
Mak má za sebou výbornú sezónu: Na EURO chcem pomôcť aj gólmi

SENEC - Má za sebou výbornú sezónu, v počte gólov i odohratých minút v klube patrí k lídrom slovenskej futbalovej reprezentácie. Ofenzívny stredopoliar PAOK Solún Róbert Mak sa v stredu pripojil k národnému tímu a už všetka jeho pozornosť smeruje k finálovému turnaju EURO vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Slovenskí "sokoli" sú tak už kompletní, pred odchodom do Francúzska (pondelok 6. júna) ešte absolvujú v sobotu v Trnave generálku so Severným Írskom. "Chcem pomôcť reprezentácii na EURO čo najviac. Sústredím sa teraz hlavne na národný tím. Poznám to tu všetko, viem, akí sme tu chalani, veď sme spolu vybojovali postup v kvalifikácii. Všetko je po starom. Jediné, že som nemohol absolvovať sústredenie v Rakúsku. Ale zápasy som hrával stále, aj trénoval. Fyzicky aj psychicky som na tom dobre," podelil sa na štvrtkovom stretnutí s médiami o dojme po príchode k tímu Mak.

 

Dvadsaťpäťročný futbalista má za sebou jednu z najvydarenejších sezón v kariére. "Bola to určite jedna z mojich najlepších sezón v živote. Odohral som vyše 50 zápasov, či už v gréckej lige alebo Európskej lige. Bol som s tým veľmi spokojný. Najhlavnejšie je, že som nemal žiadne zranenie. To, čo sa stalo v Grécku, že som stál štyri zápasy pre červenú kartu, mi trochu ovplyvnilo aj reprezentáciu, ale nakoniec to všetko skončilo dobre."

 

Bývalý hráč Norimbergu sa už nevie dočkať šampionátu. Jeho cieľom je odohrať na ňom solídne časové porcie a hlavne prispieť dobrými výkonmi, resp. gólmi k spoločnému úspechu: "Na EURO už nepoznáte unavenosť. Chcem zabojovať a odohrať čo najviac, prípadne streliť nejaké góly a ukončiť túto sezónu čo najúspešnejšie."

 

Pred sobotňajšou generálkou v Trnave dvojnásobný najlepší slovenský futbalista do 21 rokov (2011, 2012) verí, že Slováci dobrým výsledkom potešia a naladia fanúšikov pred ME.

 

"Včera sme pozerali video, vieme, čo nás čaká. Ešte máme aj dva tréningy, takže sa na nich určite dobre pripravíme. Je to náš posledný zápas pred EURO, bude doma a určite chceme našich fanúšikov pred odchodom potešiť. Majú dobrých hráčov, postúpili na EURO, takže musia byť silní. A desiateho sa to začína na ostro, takže musíme byť pripravení čo najlepšie. Musíme doladiť všetky detaily," uzavrel Mak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies