Mak má fazónu, hrať proti Španielom považuje za sviatok

NETKY.SK • 7 Október 2014, 11:41 • 2 min
Mak má fazónu, hrať proti Španielom považuje za sviatok

SENEC - Slovenský futbalista Róbert Mak prišiel na zraz národného tímu do Senca pred blížiacimi sa duelmi proti Španielsku (9. 10. v Žiline) a Bielorusku (12. 10. v Borisove) v kvalifikácii ME 2016 s vizitkou najlepšieho kanoniera gréckej ligy.

slovakia

left justify in out

Za klubového zamestnávateľa PAOK Solún strelil v tamojšej najvyššej súťaži štyri góly, okrem toho sa presadil aj v rámci bojov o skupinovú fázu Európskej ligy. V najcennejšom drese SR sa zasa 8. septembra postaral o úspešný kvalifikačný vstup Slovenska v Kyjeve proti Ukrajine (1:0).

 

"Určite ma teší moja strelecká produktivita. Gólovo som sa rozbehol v reprezentácii, keď som skóroval na Ukrajine. Odvtedy mi to tam padá aj v lige za PAOK, dá sa povedať zo všetkého. Teší ma to. Ešte väčšiu radosť mám z toho, že hrávam a darí sa klubu, ktorý vyhráva," uviedol Róbert Mak. 

 

Dvadsaťtriročnému ofenzívnemu stredopoliarovi (nar. 8. marca 1991) však ani súčasná výborná výkonnosť a herná pohoda nezaručujú miesto v základnej zostave vo štvrtkovom dueli proti Španielsku. "Moja forma je len plus. Či nastúpim teraz v Žiline, zostáva na trénerovi Kozákovi. Je na každom hráčovi, ako sa pripraví na tento dôležitý zápas. Určite si nechceme urobiť hanbu," skonštatoval bratislavský rodák, ktorý za A-tím SR odohral dosiaľ 12 stretnutí a dal 3 góly. 

 

Mak, ktorý účinkoval šesť rokov v akadémii Manchestru City, potom pôsobil štyri roky v nemeckom 1. FC Norimberg a od júla je v spomenutom PAOK-u, sa teší na duel proti úradujúcemu kontinentálnemu šampiónovi. "Proti Španielsku to bude určite futbalový zážitok. Vidieť takých kvalitných hráčov v akcii a ešte proti nim hrať na trávniku, to je sviatok. My sme sa však neprišli na nich pozerať a obdivovať ich, ale zmerať si s nimi sily. To, čo sme dokázali na Ukrajine, môžeme aj doma so Španielskom," poznamenal Róbert Mak. 

 

Rýchlonohý krídelník sa domnieva, že "La Furia roja" nemusí byť pre Slovensko neprekonateľnou prekážkou. "Dôležitý bude vstup do štvrtkového zápasu. Keď budeme hrať ako jeden tím, určite máme šancu uspieť a dosiahnuť dobrý výsledok," povedal Mak a dodal: "Každý očakáva, že budeme hrať úplne inak ako na Ukrajine. Nemusí to však byť len o defenzíve, aj vpredu by sme chceli čosi vymyslieť. Máme k dispozícii ešte pár dní, aby sme sa na Španielov pripravili. Uvidíme, akú taktiku tréner vymyslí. V Kyjeve sme predviedli dosť veľa dobrých vecí. Spolu ako mužstvo sme bránili, spolu útočili a strelili gól. Verím, že po zápase v Žiline budeme tiež spokojní." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies