Mak je v hernej pohode, má strelecký apetít

NETKY.SK • 7 Október 2015, 14:31 • 2 min
Mak je v hernej pohode, má strelecký apetít

SENEC - Okrem najlepšieho kanoniera českej Synot ligy Michala Ďuriša (dal 8 gólov) má výbornú streleckú produktivitu a gólový apetít aj Róbert Mak, ďalší z nominovaných slovenských futbalových reprezentantov na kvalifikačný dvojzápas proti Bielorusku (hrá sa v piatok 9. 10. v Žiline) a Luxembursku (v pondelok 12. 10. v Luxemburgu).

slovakia

left justify in out

Rýchlonohý ofenzívny univerzál Mak sa v drese gréckeho klubu PAOK Solún v sezóne 2015/2016 presadil sedemkrát v Európskej lige (poltucet presných zásahov v kvalifikačnej fáze, jeden gól v skupinovej fáze proti Borussii Dortmund, pozn.) a dve "trefy" zaznamenal v aktuálnom ročníku najvyššej gréckej súťaže.

 

"Tréner mi veľmi dôveruje, to je základ pre pozitívne účinkovanie u každého futbalistu. V štrnástich zápasoch som dokázal streliť deväť gólov, čo je veľmi dobrá bilancia. Cítím to aj na mojej hernej pohode, každý druhý zápas dokážem dať gól," uviedol Mak, ktorý na margo streleckej explózie poznamenal: "Neviem ani ja sám, čo sa stalo a prečo sa mi tak darí. Zmenil som však pozíciu: hrávam v útoku, čo mi veľmi vyhovuje, tam sa cítim najlepšie. Vpredu mám voľnosť, môžem sa pohybovať hocikde a hľadať si pozície na skórovanie."

 

Bratislavský rodák by sa nebránil gólu ani v piatkovom dueli proti Bielorusku. Ako je známe, Slováci sa v prípade víťazstva a zisku troch bodov pred vypredaným hľadiskom štadióna pod Dubňom prebojujú na budúcoročný kontinentálny šampionát do Francúzska. "Nikdy nezáleží na tom, kto dá gól. Vždy ide o mužstvo a o to, aby zvíťazilo. Všetci chceme urobiť posledný krok a priamo postúpiť na ME 2016. Každý hráč, ktorý bol teraz nominovaný, o tom sníva. Ja nie som výnimka. Do mužstva sa vrátili stabilní hráči, ktorí sú pre nás dôležití a ťahali nás v kvalifikácii. Dúfam, že tréner Kozák vyberie najlepšiu zostavu, aby sme v piatok dokázali zvíťaziť. Bielorusko však má dobré mužstvo a kožu určite lacno nepredá."

 

Bývalý hráč Manchestru City a 1. FC Norimberg na pravej strane výborne spolupracoval v reprezentácii s Petrom Pekaríkom. Spomenutý zadák nemeckej Herthy Berlín je však po operácii ramena a musí nútene pauzovať. "Je to veľká škoda. ´Peki´ odohral podľa mňa asi najlepšiu kvalifikáciu zo všetkých hráčov, odvádzal veľmi stabilné výkony. Jeho zranenie v septembrovom dueli s Ukrajinou bolo veľmi nešťastné, ale stalo sa. Taký je futbalový život. Máme však hráčov, aby sme Petra dokázali nahradiť, aj keď to bude ťažké. Uvidíme, čo tréner vymyslí a aké má plány na piatkový duel proti Bielorusku. Verím, že uspejeme a o našej účasti na záverečnom turnaji ME rozhodneme už v piatok v Žiline," dodal Róbert Mak, ktorý si v najcenejššom drese pripísal dosiaľ 20 štartov a strelil tri góly.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies