Majú peniaze, no aj veľké srdce: Londýnčania budú dobrovoľne platiť vysoké dane, aby pomohli chudobným

NETKY.SK • 13 Február 2018, 17:30 • 2 min
Majú peniaze, no aj veľké srdce: Londýnčania budú dobrovoľne platiť vysoké dane, aby pomohli chudobným

V jednej z najbohatších londýnskych štvrtí odhlasovali zmenu, ktorá pomôže ľudom na hranici chudoby.

slovakia

left justify in out

Každému z nás sa môže stať, že mu v živote niečo nevyjde a ocitne sa na samom sociálnom dne. Odraziť sa z neho môže byť mimoriadne náročné. Takýchto ľudí máme v dnešnej uponáhľanej dobe často tendenciu prehliadať, no oni našu pomoc naozaj potrebujú. Túto skutočnosť si uvedomujú aj obyvatelia londýnskej štvrti Westminster, ktorí sa rozhodli postaviť problémom iných tvárou.

 

Westminster je mestská štvrť, kde žijú finančne dobre zabezpečení Londýnčania. Napriek tomu, že väčšina z nich je mimoriadne pracovne vyťažená, nezabudli na to, že „tam vonku“ sú ľudia, ktorí sa trápia a chýba im to, čoho oni majú dostatok. Viac ako 400 z týchto obyvateľov sa preto dalo dokopy a pričinili sa o schválenie dobrovoľnej dane, ktorou každý záujemca prispeje na veci verejné, najmä na problematiku týkajúcu sa chudoby, podpory mladých a študentov, ale aj osamelých ľudí.

 

Cieľom tejto iniciatívy je zaujať spoločný postoj a dokázať, že hoci samotní platcovia dane problém s peniazmi nepoznajú, nie je im ľahostajný osud ťažko skúšaných ľudí okolo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies