Majstrovstvá sveta sa predražia pre laboratórium na doping

NETKY.SK • 12 November 2013, 16:47 • 2 min
Majstrovstvá sveta sa predražia pre laboratórium na doping

JOHANNESBURG - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) nemôže na budúcoročných majstrovstvách sveta v Brazílii počítať v rámci svojho antidopingového programu so službami laboratória v Riu de Janeiro. Zariadenie prišlo v auguste o akreditáciu Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) a tak skoro ju späť nedostane. Upozornil na to prezident WADA John Fahey.

slovakia

left justify in out

"Je takmer isté, že do začiatku majstrovstiev sveta to nebude. Rozhodne budú musieť použiť iné laboratórium," povedal Austrálčan. Znamená to, že vzorky z turnaja budú musieť testovať za hranicami krajiny, lebo Brazília iným laboratóriom nedisponuje. Podľa Faheya je to logistický problém, ale nie neriešiteľný. "Môžu prevážať vzorky bežnými leteckými linkami," navrhol. Organizácia MS sa tým ale zásadne predraží. Každú vzorku treba podrobiť testu do 36 hodín od jej odobratia, aby bol test platný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies