Majstrovský Zvolen vstúpil do novej sezóny triumfom nad Nitrou

NETKY.SK • 16 September 2013, 07:39 • 2 min
Majstrovský Zvolen vstúpil do novej sezóny triumfom nad Nitrou

BRATISLAVA - Úradujúci majster HKM Zvolen vstúpil do novej sezóny slovenskej hokejovej extraligy víťazstvom na domácom ľade nad HK Nitra 2:0.

slovakia

left justify in out

Prvá tretina patrila hosťujúcim hráčom, ktorí boli aktívnejší a dostali sa do väčších šancí. V 6. min si z pravej strany nakorčuľoval Segľa pred Šimka, ale na brankára Zvolena nevyzrel. O minútu neskôr sa predral dopredu individuálne Stümpel, ale ani on sám pred domácim gólmanom neuspel. Zvolenčania málo hrozili, najväčšiu šancu mal po prieniku Podkonického Martin Ďaloga, ktorý v 14. min bez prípravy nastrelil hornú žŕdku nitrianskej bránky. O dve minúty neskôr mal na opačnej strane dobrú príležitosť Miroslav Kováčik, ktorý netrafil odkrytý priestor Šimkovej bránky. V závere prvej tretiny mohol ešte meniť bezgólový stav Podkonický, ale zblízka nenašiel recept na Kristana. 

V druhej tretine úradujúci majster vyrovnal hru, hrozil viac ako v úvodnej časti. V 25. min nevyužil presilovku o dvoch hráčov a v polovici zápasu neprekonal slovinského brankára v drese hostí ani obávaný kanonier Brabenec. Najväčšiu možnosť mal v 34. min Síkela po chybe Nitranov, neposlal však puk do poloprázdnej bránky. V 40. min hrali hostia presilovku a presadiť sa mohol Tománek, no z dobrej pozície pri pravej žrdi Šimka nepokoril. 

Góly videlo viac ako 2000 divákov až v tretej tretine. Rozhodujúca bola 45. min: v nej sa najprv nepresadil štvrtý nitriansky útok, ktorý poriadne zavaril domácim hokejistom. Z následného protiútoku Zvolenčania potvrdili pravidlo "nedáš-dostaneš" a Síkelovu prihrávku spoza bránky zužitkoval Ľ. Zuzin. Nitrania potom viac otvorili hru, tlačili sa dopredu, ale Šimka nedokázali prestreliť. V 55. min hokejisti spod Pustého hradu vyťažili z presilovky o dvoch hráčov druhy gól: Juraško vystrelil spoza kruhu a tečovaný puk skončil za Kristanom - 2:0. Hostia ešte v závere zápasu skúsili hru bez brankára, ale nepriaznivý stav už nezmenili. 

Góly: 45. Ľ. Zuzin (Síkela), 55. Juraško (J. Mucha, Podkonický) 
Vylúčení: 6:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Rovenský, Smerek, 2030 divákov 

Zostavy: 
Zvolen: M. Šimko - L. Pokovič, Juraško, Hraško, J. Hertl, Ťavoda, J. Mucha, Pichnarčík, Pospíšil - P. Zuzin, Brabenec, V. Baláž - Škvaridlo, Podkonický, Martin Ďaloga - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Síkela - Čanky, Huňady, Puliš 
Nitra: Kristan - P. König, Rais, Milo, Nádašdi, Ordzovenský, M. Bača, Ďurkech - Pupák, T. Chrenko, M. Kováčik - R. Tománek, Stümpel, L. Novák - B. Rapáč, Martin Segľa, Štumpf - Piačka, Kmeč, Bajtek 

Hlasy: 
Ľubomír Oslizlo (tréner Zvolena): "Prvé domáce stretnutie pred televíznymi obrazovkami bolo plné očakávania, a preto nebolo pre nás jednoduché. Napokon sme duel zvládli, aj keď súper bol veľmi kvalitný a nepríjemný. Nitra hrala na rýchle protiútoky, náš brankár Marek Šimko výborne zachytal a dôležité bolo, že sme dali my prvý gól. Súper tak musel viac otvoriť hru, a aj keď sme mali dve prečíslenia, druhý gól sme dali až v presilovke. Sme radi, že sme zvíťazili nad naozaj kvalitným súperom." 

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Bol to otvorený a vyrovnaný súboj. Domáci dali napokon dôležitý prvý gól a ten im priniesol viac pokoja. Potom zužitkovali aj presilovú hru a už to bolo z nášho pohľadu ťažké zvrátiť. Boli sme počas zápasu blízko ku gólu, no chýbal nám dôraz. Takto nemôžeme hrať na ihriskách súpera, musíme viac pritlačiť a nejakú zo šancí, ktoré máme, zužitkovať. Vo Zvolene to bolo z našej strany v útoku zlé."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies