Majstrovský titul najlepšieho strihača oviec putuje do Poľska

NETKY.SK • 26 Júl 2014, 18:27 • 2 min
Majstrovský titul najlepšieho strihača oviec putuje do Poľska

LIPTOVSKÁ LUŽNÁ - Víťaznú trofej na jubilejných 10. Medzinárodných majstrovstvách SR v strihaní oviec získal dnes na farmárskom dvore v Liptovskej Lúžnej Poliak Krisztian Jarosz pred Petrom Kučerom z Valaskej a obhajcom minuloročného titulu Igorom Fongusom z Liptovských Revúc.

slovakia

left justify in out

"Boli sme svedkami veľmi kvalitných výkonov 13 profesionálov zo Slovenska, Poľska a Česka. Svedčí a tom aj fakt, že najlepšiemu Slovákovi Petrovi Kučerovi sa podarilo prekonať republikový rekord v rýchlosti ostrihania jednej ovce," uviedol pre TASR riaditeľ Zväzu chovateľov oviec a kôz na Slovensku Slavomír Reľovský.
      

Strihačské remeslo naberá na Slovensku podľa neho po dlhšom období útlmu záujmu spracovateľov o ovčiu vlnu opätovnú perspektívu. "Okrem toho, že ovečky treba nevyhnutne strihať, pozorujeme čoraz väčší dopyt po výrobkoch z kvalitnej ovčej vlny. Potrebovali by sme viac mladých strihačov," prízvukoval.
      

"Nesporný talent a už aj značné majstrovstvo ukázal najmladší účastník, 20-ročný Marek Marko z Valaskej, mimochodom študent Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Veľmi cenné je to, že bol zároveň vyhodnotený ako súťažiaci s najkvalitnejším, najčistejším strihaním," dodal Reľovský.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona