Majstrovské oslavy Paríža St. Germain poznačili výtržnosti

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 11:03 • 2 min
Majstrovské oslavy Paríža St. Germain poznačili výtržnosti

PARÍŽ - Oslavy majstrovského titulu futbalistov Paríža St. Germain poznačili v pondelok potýčky medzi fanúšikmi a poriadkovou políciou.

slovakia

left justify in out

Desaťtisíce priaznivcov vyšli do ulíc po tom, čo ich tím získal prvý ligový titul od roku 1994. Mnohí z fanúšikov sa neváhali vyšplhať na stožiare či strechy v blízkosti Eiffelovej veže na protiľahlom námesti Trocadero, aby privítali "svojich" majstrov. Priaznivci si však hráčov dlho neužili, keďže ich po chvíli odviedla poriadková služba, čo vyvolalo v dave veľký hnev. Nespokojní fanúšikovia začali hádzať po polícii kamene a ďalšie predmety, tí museli použiť slzný plyn. Výtržnosti pokračovali ešte dve hodiny po konci osláv, pričom organizátori zrušili aj plavbu hráčov po Seine. "Je to naozaj škoda, že tento deň poznačili problémy s výtržníkmi," cituje agentúra Reuters starostu Paríža Bertranda Delanoeho.

Fanúšikovia svojím vyčíňaním spôsobili škody aj na okolitých obchodoch a autách v blízkosti Champs Elysées. Zdravotnícky personál musel ošetriť niekoľko ľahšie zranených ľudí. 

Zverenci trénera Carla Ancelottiho si titul vybojovali v 36. kole Ligue 1, keď v nedeľu zvíťazili na pôde tretieho Olympique Lyon 1:0 gólom Jeremyho Meneza a získali tretí titul v klubovej histórii, predošlé dva ukoristili v rokoch 1986 a 1994.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies