Majstrovské dielo Rusov sa pokazilo počas skúšky na vojenskú prehliadku na Červenom námestí!

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 18:05 • 2 min
Majstrovské dielo Rusov sa pokazilo počas skúšky na vojenskú prehliadku na Červenom námestí!

MOSKVA - Nový technologicky vyspelý ruský tank Armata T-14, ktorý Moskva označuje za "majstrovské dielo", sa zrejme pokazil na Červenom námestí počas skúšky na vojenskú prehliadku, kde bude mať svoj debut. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

 Vodič tanku vyvesil nad vozidlo malú červenú vlajku - znak toho, že mal problémy. O približne 30 minút neskôr však bol schopný pokračovať ďalej, keď zlyhal pokus o odtiahnutie stroja, povedal svedok pre Reuters.
     

Komentátor prehliadky povedal, že zastavenie tanku bolo plánované. Malo demonštrovať evakuáciu vojenského vybavenia z bojiska. Týmto vyhlásením vyvolal smiech divákov.
     

Pre nový tank to bol nešťastný začiatok, napísal Reuters. Stroj je založený na univerzálnej platforme Armata od firmy UralVagonZavod. V budúcnosti bude na tejto platforme založená celá rodina obrnených bojových vozidiel.
     

Hlavný bojový tank T-14 má bezposádkovú vežu ovládanú na diaľku. Kanón 2A82 kalibru 125 mm s automatickým nabíjaním dokáže tiež odpaľovať navádzané protitankové strely. Posádka sedí v oddelenom priestore, ktorý chráni viacvrstvový kompozitný pancier. Táto obrnená kapsa pre posádku bude tiež zrejme využitá aj v ďalších projektoch.
     

Podľa ruskej televízie RT News by sa v budúcnosti mohol nový stroj stať plne robotizovaným. Ruská armáda má do roku 2020 získať 2300 nových tankov a nahradiť tak stroje zo sovietskej éry.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona