Majstrom sveta Nemcom stačí na postup remíza v Írsku

NETKY.SK • 6 Október 2015, 16:23 • 2 min
Majstrom sveta Nemcom stačí na postup remíza v Írsku

DUBLIN - Úradujúcim futbalovým svetovým šampiónom z Nemecka stačí na definitívu postupu na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska zisk bodu vo štvrtkovom dueli na pôde Írska (začiatok o 20.45 h SELČ v Dubline).

slovakia

left justify in out

Nemci pod trénerským vedením Joachima Löwa aktuálne vedú tabuľku eliminačnej D-skupiny s 19 bodmi, Íri majú na treťom mieste o štyri body menej. Rovnako vo štvrtok sa druhé Poľsko (17 bodov) predstaví v Glasgowe na ihrisku štvrtého Škótska (11).


"K záveru kvalifikačného cyklu pristupujeme s plnou vážnosťou," uviedol podľa webu periodika Irish Independent nemecký kouč Löw. "Naším cieľom je zdolať Írsko aj Gruzínsko a postúpiť na ME do Francúzska ako víťazi skupiny. Voči mojim hráčom prechovávam veľkú dôveru, minulý mesiac si v zápasoch proti Poľsku a Škótsku výborne splnili svoje povinnosti. Sú dôležitými súčasťami svojich klubov na domácej aj európskej scéne, čo je dobré pred rozhodujúcimi stretnutiami eliminácie," doplnil 55-ročný rodák zo Schönau v bavorskom Čiernom lese.


Niekdajší ofenzívny stredopoliar Freiburgu, Eintrachtu Frankfurt či Karlsruhe však varuje pred silou Írska, ktoré zvykne byť predovšetkým v domácom prostredí mimoriadne nebezpečné. Vlani v októbri sa navyše v prvom vzájomnom súboji na nemeckej pôde v Gelsenkirchene zrodila remíza 1:1.


"O tom, že Íri sú nebezpeční, sme vedeli ešte predtým, ako sme s nimi odohrali ostatný vzájomný duel. Zápas proti Írsku v Dubline nie je niečo, čo si môžete dovoliť vziať na ľahkú váhu. Očakávame úžasnú atmosféru, v nej budú írski fanúšikovia podporovať svoje mužstvo do poslednej minúty. Budeme sa snažiť hrať trpezlivo a s chladnou hlavou. Ak využijeme náš potenciál a kvalitu, utvoríme si aj nejaké gólové príležitosti. Už sa neviem dočkať predstavenia a atmosféry v Dubline," skonštatoval na záver populárny "Jogi" Löw.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies