Majstrom hernej konzoly sa stal Dán

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 10:53 • 2 min
Majstrom hernej konzoly sa stal Dán

RIO DE JANEIRO - Dánski futbalisti na majstrovstvách sveta v Brazílii chýbajú, ale zastúpil ich iba 18-ročný August Rosenmeier, ktorý sa stal svetovým šampiónom v hre naPlaystation. Vo štvrtkovom finále FIFA Interactive World Cup zdolal Angličana Davida Bythewaya 3:1.

slovakia

left justify in out

Na začiatku súťaže boli dva milióny hráčov, ktorí si online merali sily prostredníctvom hry FIFA 14 od EA Sports na konzole Sony Playstation 3. Kvalifikácia sa začala už v októbri minulého roku, hrala sa na šesť mesiac trvajúcich sezón. Ďalej postúpili vždy tí, čo v 900 dvanásťminútových zápasoch za sezónu nazbierali najviac bodov. Dvadsiatka najlepších sa stretla v stredu v Riu de Janeiro na štadióne Fluminense. Obhajca titulu a líder svetového rebríčka Bruce Granne skončil už v skupinovej fáze, domáci zástupca Rafael Fortes vypadol vo štvrťfinále. 

 

Semifinále a finále sa potom konalo na polceste k vrcholu svetoznámej Cukrovej homole so sochou Ježiša Krista. Aktérov finále prišiel povzbudiť aj najlepší strelec v histórii svetových šampionátovRonaldo. Za komentátorský pult sa posadili ďalší bývalí futbalisti Dwight Yorke a Alan McInally. 

"Keď sa pripravujem na takýto turnaj, hrám možno štyri až šesť hodín denne. Rodičia mi pred dvoma rokmi povedali, že to preháňam, ale keď videli, o čom je finále, stratili reč," povedal víťaz, ktorý zinkasoval 20-tisíc dolárov. "Ak mám byť úprimný, dávam prednosť reálnemu futbalu," dodal Rosenmeier. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona