Majstri sveta z Göteborgu 2002 Somík a Štrbák ukončili kariéru

NETKY.SK • 15 Október 2015, 13:28 • 2 min
Majstri sveta z Göteborgu 2002 Somík a Štrbák ukončili kariéru

BRATISLAVA - Hneď dvojica majstrov sveta z Göteborgu sa v uplynulých dňoch rozhodla ukončiť aktívnu hráčsku kariéru. Po výpovedi v majstrovských Košiciach tak urobil obranca Martin Štrbák a najnovšie o tom informoval aj útočník Radovan Somík.

slovakia

left justify in out

Tridsaťosemročného Somíka z profesionálneho hokeja vyradilo zdravie. V úvode minulej sezóny podstúpil operáciu, pred ktorou mal problémy s platničkou. "Veril som, že by som ešte tento rok mohol skúsiť začať sa stopercentne pripravovať, ale zdravotný stav mi to neumožňuje. Rozhodol som sa preto skončiť. Je to jednoduchšie, že za mňa rozhodol osud. Ak by som bol zdravý, asi by som hral ďalej," povedal Radovan Somík pre športové spravodajstvo televízie TA3. Naposledy hráč českých Pardubíc stále spomína na máj 2002, keď sa podieľal na zisku zlatej medaily z MS.

 

"Titul majstra sveta, bolo to nádherné. Oslavovala celá krajina. Spomienky na to zostanú do smrti. Som rád, že sa mi to podarilo. Veľa hokejistov, aj oveľa lepších ako ja, nikdy nedosiahlo nejaký titul. Teraz by som chcel zostať pri športe. Zatiaľ neviem, v akej forme," doplnil Somík.


O dva roky starší prešovský rodák Štrbák skončil po minulotýždňovom odchode z Košíc. Skúsenému bekovi sa veľmi nepáčil spôsob, akým ho z tímu "oceliarov" vyhodili. Prezident HC Košice vraj po prehre v Žiline vošiel do kabíny a oznámil: "Končíme spoluprácu s oboma trénermi a hráčmi číslo 7 a 52." To Štrbáka dosť znechutilo. "Radšej sa budem venovať rodine. Môj hokejový život sa asi skončí, ale nový sa pre mňa začína. Teším sa naň,“ povedal Štrbák pre denník Šport.


Obaja spomenutí hokejisti si okrem Európy zahrali aj v zámorskej NHL. Somík v rokoch 2002 až 2004 absolvoval za Philadelphiu Flyers 128 duelov s bilanciou 14 gólov a 22 asistencií, Štrbák za Los Angeles Kings a Pittsburgh Penguins nazbieral 49 štartov (5+11). Okrem Štrbáka so Somíkom zo "zlatého tímu" z Göteborgu už ukončil kariéru aj brankár Miroslav Šimonovič, pauzu od hokeja si pre zdravotné problémy dal Rastislav Staňa. Z obrancov už nehrajú Jerguš Bača, Ladislav Čierny, Radoslav Hecl, Richard Lintner a Peter Smrek, z útočníkov Peter Bondra, Vladimír Orzságh, Žigmund Pálffy, Rastislav Pavlikovský, Miroslav Šatan a Róbert Tomík. Z vtedajšieho kádra pred rokom tragicky zomrel útočník Miroslav Hlinka.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona