Majstri sveta pristáli v Berlíne,vítali ich stovky tisíc fanúšikov

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 11:12 • 2 min
Majstri sveta pristáli v Berlíne,vítali ich stovky tisíc fanúšikov

BERLÍN - Nemeckí futbalisti sa vrátili v utorok z MS v Brazílii. Majstri sveta pristáli s hodinovým oneskorením o 10.08 SELČ na berlínskom letisku Tegel, z dejiska svetového šampionátu absolvovali špeciálny let s označením LH 2014.

slovakia

left justify in out

Stovky fanúšikov čakali národných hrdinov už na letisku. Po vystúpení z lietadla prepravil autobus tím "Nationalelf" do centra mesta, kde mužstvo prestúpilo do autobusu s otvorenou strechou. Ten potom nabral slimačím tempom v mori vlajok smer Brandenburská brána, pri ktorej ich čakalo pripravené pódium a masy fanúšikov odetých v národných farbách. Svojich miláčikov privítalo v Berlíne skoro pol milióna ľudí. "Bez vás by sme tu neboli. Sme všetci majstri sveta," povedal fanúšikom tréner Joachim Löw. "Bola to dlhá cesta za titulom a na konci aj ťažká," dodal.
      

"Všetci sa už veľmi tešíme na oslavy. Tentoraz máme so sebou aj majstrovskú trofej. Stále si ešte neuvedomujeme, čo sme dosiahli. Stane sa tak až v najbližších dňoch," povedal po vystúpení z lietadla stredopoliar Bastian Schweinsteiger zahalený do nemeckej vlajky. "Je to najkrajší moment mojej kariéry," doplnil ho šťastný Lukas Podolski.
      

Nemci prešli svetovým šampionátom až na vrchol bez prehry. V základnej skupine zdolali najskôr Portugalsko 4:0, následne remizovali s Ghanou 2:2 a na záver si poradili s USA 1:0. V osemfinále s Alžírskom ich pri triumfe 2:1 po predĺžení spasili góly Schürrleho s Özilom, vo štvrťfinále zdolali Francúzsko 1:0 po presnom zásahu Hummelsa. V semifinále následne šokovali nielen domácu Brazíliu, ale aj celý svet. "Kanárikom" nastrieľali sedem gólov a po víťazstve 7:1 postúpili do finále s Argentínou. S juhoamerickým tímom v zostave aj s elitným kanonierom Lionelom Messim si poradili 1:0 po predĺžení, hrdinom sa stal Mario Götze. Po 24 rokoch tak získali svoj štvrtý titul majstra sveta, predtým triumfovali v rokoch 1954, 1974 a 1990.
      

V Schönau, rodnom meste Löwa, pripravujú trénerovi zvláštnu poctu. Podľa agentúry dpa plánujú na jeho počesť pomenovať ulicu alebo štadión. Rovnaké plány majú v Heidelbergu, rodisku asistenta Hansiho Flicka a v Oeffingene budú chodiť diváci na zápasy na štadión Samiho Khediru.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies