Majstri sveta Nemci začali ME triumfom nad Ukrajincami

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 07:43 • 2 min
Majstri sveta Nemci začali ME triumfom nad Ukrajincami

LILLE - Futbalistom Nemecka vyšiel vstup do XV. majstrovstiev Európy vo Francúzsku. Úradujúci majstri sveta vedení Joachimom Löwom triumfovali v nedeľňajšom dueli C-skupiny nad hráčmi Ukrajiny 2:0. Triumf "Nationalelf" vo vyrovnanom dueli zariadili stredný obranca španielskej Valencie Shkodran Mustafi a stredopoliar Manchestru United Bastian Schweinsteiger.

slovakia

left justify in out

Diváci boli na Štadióne Pierra Mauroya v Lille svedkami doteraz jedného z najpôsobivejších stretnutí na európskom šampionáte, plného viacerých kvalitných individuálnych výkonov, pekných akcií aj streleckých pokusov. Veľkú šancu mal už v 4. min Ukrajinec Konopľanka, ktorého strelu z hranice šestnástky robinzonádou zneškodnil brankár Neuer. Nemci si otvorili strelecký účet na šampionáte v 19. min. Premiérovo v národnom mužstve sa presadil stopér Mustafi, ktorý zužitkoval presný center Kroosa. V 27. min mohol po rohu Konopľanku vyrovnať Chačeridi, no Neuer predviedol reflexívny zákrok. Zanedlho sa predviedol aj Piatov, keď si poradil s pokusom Khediru. Ukrajinci mali tretiu obrovskú príležitosť v 37. min, ale Boateng z bránkovej čiary odkopol loptu smerujúcu do prázdnej nemeckej svätyne. O dve minúty neskôr gól "žlto-modrých" neplatil pre ofsajd Fedeckého.

 

Tesne po zmene strán v 52. min sa ďalekonosný pokus Kroosa obtrel o konštrukciu ukrajinskej bránky. Zahanbiť sa nenechal ani ukrajinský stopér Rakickij či nemeckí hráči Khedira a Müller, ich tvrdé strely z diaľky však brankári s námahou vyrazili. Triumf Nemcov poistil v nadstavenom čase po rýchlom brejku Schweinsteiger.
V doterajších šiestich vzájomných zápasoch dosiaľ ukrajinskí hráči nikdy neodchádzalo ako víťazi. Nemci sa tešili trikrát, rovnaký počet stretnutí sa skončil nerozhodne.

Majstrovstvá Európy vo futbale - nedeľňajší výsledok:

C-skupina:
LILLE (Stade Pierre-Mauroy - Štadión Pierra Mauroya)

Nemecko - Ukrajina 2:0 (1:0)
Góly: 19. Mustafi, 90.+ Schweinsteiger, ŽK: 68. Konopľanka (Ukr.), rozhodovali: Atkinson - Mullarkey, Child (všetci Angl.), 43 035 divákov
Zostavy:
Nemecko: Neuer - Höwedes, J. Boateng, Mustafi, Hector - Khedira, Kroos - Th. Müller, Özil, Draxler (78. Schürrle) - Götze (90. Schweinsteiger)
Ukrajina: Piatov - Fedeckij, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk - Sydorčuk, Stepanenko - Jarmolenko, Kovalenko (74. Zinčenko), Konopľanka - Zozuľa (66. Selezňov)

Hlasy:
Joachim Löw (tréner Nemecka, zdroj: UEFA): "Proti Ukrajine to veľmi zaujímavý duel. Obe mužstvá si vypracovali viacero šancí, počas celého zápasu sa hralo vo vysokom tempe. Som spokojný s víťazstvom "

Michail Fomenko (tréner Ukrajiny, zdroj: UEFA): "V dnešnom súboji sa nám nepodarilo odkliať nemeckú defenzívu. Verím, že v ďalších dueloch to bude lepšie a začneme získavať body. Musíme sa teraz pripraviť na ďalší zápas"

Bastian Schweinsteiger (stredopoliar Nemecka, zdroj: ARD): "Mám veľkú radosť, že sa mi v závere podarilo spečatiť náš triumf. Pri záverečnej akcii som utekal vpred, vložil som do toho všetku energiu, až som strácal dych. Dostal som pekný center a dobre trafil loptu."

Arťom Fedeckij (obranca Ukrajiny, zdroj: UEFA): "Nehrali sme zle, ale nezískali sme ani bod. Počas celého duelu sme si vytvárali aj šance, no nepodarilo sa nám premeniť ani jednu. Prvý gól sme dostali po štandardke, druhý po protiútoku. Myslím si, že sme zohrali s Nemcami vyrovnanú partiu. Máme pred sebou ešte dve stretnutia a budeme v nich bojovať naplno. Ak v nich získame šesť bodov, bez problémov postúpime ďalej. Atmosféra na celom šampionáte je nádherná."

Tabuľka C-skupiny:
1. Nemecko 1 1 0 0 2:0 3
2. Poľsko 1 1 0 0 1:0 3
3. Severné Írsko 1 0 0 1 0:1 0
4. Ukrajina 1 0 0 1 0:2 0




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona