Majstri sveta majú veľké plány, chcú ME 2024

NETKY.SK • 22 December 2014, 14:22 • 2 min
Majstri sveta majú veľké plány, chcú ME 2024

FRANKFURT - Nemecký futbal nechce ani v zime spať na vavrínoch. Hoci uplynulý rok a titul majstrov sveta z Brazílie by ho k tomu oprávňoval a prezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Wolfgang Niersbach plánuje počas voľných dní aj "gaučovo-televízny" návrat k úspešnému letu.

slovakia

left justify in out

"Máme za sebou mimoriadny rok, ale my nechceme, aby zostal osamotený. Nemienime urobiť krok späť. Preto sme vypracovali desaťročný plán," povedal Niersbach. 

 

"Keď ste prví, vždy máte čo stratiť. Zo všetkého nejnebezpečnejšie je myslieť si, že teraz to už bude pokračovať samo. Pozrite sa, ako sme dopadli po roku 1990. Až o desať rokov sme sa zobudili a zistili sme, že sme zaspali," uvedomuje si generálny manažér reprezentácie Oliver Bierhoff. 

 

Partia Joachima Löwa vrátila Nemecko na svetový piedestál po 24 rokoch. A rozhodne jej nechýba potenciál na trvalejšie zotrvanie na dobytých pozíciách. "Chceme vtlačiť svoju pečať celej tejto ére," tvrdí ambiciózny tréner. Najbližším cieľom je titul európskeho šampióna vo Francúzsku 2016. Potom nasledujú MS 2018 a 2022 a medzitým ďalšie ME 2020. Vrchol nemeckej dynastie by mal nastať až na kontinentálnom šampionáte 2024, na ktorý si Nemecko trúfa kandidovať napriek formátu s 24 účastníkmi. "Sebavedomie nám nechýba. Nie je veľa krajín, ktoré si môžu dovoliť hostiť 24 výberov," tvrdí Niersbach. Nemci plánujú využiť 10 štadiónov, všetky už slúžia a na väčšine z nich sa konali MS 2006. Úradujúci majstri sveta myslia aj na mládež. V rámci projektu za 89 miliónov eur idú vybudovať akadémiu pri Frankfurte nad Mohanom. 

 

"Dôležité je vyťažiť maximum z titulu na majstrovstvách sveta a položiť základy pre budúce úspechy," uviedol Bierhoff. Práce by sa mali začať v roku 2016 a akadémiu dokončia v závere roku 2018. Frankfurťania sú však proti, už spisujú petíciu proti projektu a chcú dosiahnuť vyhlásenie referenda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies