Majstri Európy bez Ronalda deklasovali Gibraltár

NETKY.SK • 2 September 2016, 13:00 • 2 min
Majstri Európy bez Ronalda deklasovali Gibraltár

PORTO - Rola úradujúcich európskych šampiónov zatiaľ portugalským futbalistom svedčí, vo štvrtkovom prípravnom zápase, prvom od finále ME 2016 s Francúzskom, zdolali Gibraltár jednoznačne 5:0.

slovakia

left justify in out

Pri neúčasti zraneného kapitána Cristiana Ronalda, ktorý laboruje s kolenom práve od parížskeho zápasu, sa blysol dvoma gólmi Nani. Stredopoliar Sportingu Lisabon s kapitánskou páskou na rukáve otvoril v Porte skóre v 27. minúte po rohovom kope Bruna Alvesa a po zmene strán zvýšil na 2:0. Strelecky sa presadil tiež debutant Joao Cancelo a radosť z gólu bola dopriata aj jednému z hrdinov európskeho šampionátu, stopérovi Pepemu, ktorý hlavou uzavrel na 5:0. "Predviedli sme dobrý futbal a dosiahli krásne víťazstvo pred našimi fanúšikmi. Aj diváci v Porte si mohli vychutnať, čo sme prežívali na majstrovstvách Európy. Naďalej chceme bojovať s pokorou a láskou k tomuto dresu," povedal podľa webu abola.pt obranca Realu Madrid.

 

Tréner "celecao" Fernado Santos bol po súboji spokojný najmä s výkonom nováčikov v kádri Andrého Silvu a Joaa Cancela: "Oboch som nominoval, pretože ich dobre poznám. Majú kvality na to, aby sa presadili aj v reprezentácii."
Santosových zverencov čaká vo štvrtok úvodné stretnutie B-skupiny kvalifikácie MS 2018, v Bazileji nastúpia proti domácim Švajčiarom. "Bude to náročný zápas, ale ak sa chceme prebojovať na majstrovstvá sveta, musíme ho zvládnuť. Dúfam v dobrý výsledok, ale aj Švajčiarsko má svoju kvalitu,"
uviedol Pepe.

 

Pre Gibraltár to bol prvý zápas od prijatia za členskú krajinu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), vďaka čomu majú tiež šancu postúpiť na MS 2018. Predstaví sa v H-skupine takisto v utorok doma proti Grécku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies