Majstrami vo varení a jedení bryndzových halušiek sú Martinskí haluškári

NETKY.SK • 16 Júl 2016, 18:36 • 2 min
Majstrami vo varení a jedení bryndzových halušiek sú Martinskí haluškári

TURECKÁ - Družstvo s názvom Martinskí haluškári s časom 19 minút a 26 sekúnd ovládlo dnešné Majstrovstvá Slovenska a Európy vo varení a jedení bryndzových halušiek v Tureckej nad Banskou Bystricou. Toto štvorčlenné družstvo za uvedený čas bryndzové halušky najrýchlejšie uvarilo i zjedlo.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedla pracovníčka tamojšieho obecného úradu Eva Turčanová, do súťaže sa zrejme aj pre počasie prihlásilo len 13 družstiev. Napríklad vlani ich bolo až 28. Na druhom mieste skončili kuchári s názvom Hlboká orba a tretie bolo družstvo z Krčmy u Maka.

 

Súťaž pozostávala z dvoch častí. V prvej išlo o čo najrýchlejšie uvarenie a zjedenie stanoveného množstva halušiek. V tejto časti súťažilo 11 družstiev. V druhej časti sa varili "najlepšie halušky", ktoré ochutnávala odborná porota. Tu súťažili len dve družstvá.

 

K Halušky festu Turecká 2016 patrilo aj množstvo sprievodných aktivít. Organizátori aj napriek dažďu dodržali program a pre tých, ktorí merali cestu pod Križnú pripravili koncerty popových, rockových a country kapiel, vystúpenia folklórnych súborov a ľudových hudieb. Na záver sa predstavila skupina Lojzo a česká skupina Viva Italia, ktorá hrá hity 80. rokov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies