Majsterku sveta Ryžovovú potrestali za doping

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 15:47 • 2 min
Majsterku sveta Ryžovovú potrestali za doping

MOSKVA - Členka zlatej ruskej štafety na 4 x 400 m z vlaňajších atletických majstrovstiev sveta v Moskve Xenia Ryžovová, za slobodna Vdovinová, si deväť mesiacov súťažne nezabehá.

slovakia

left justify in out

Dostala trest za doping. Na marcových halových majstrovstvách sveta v poľskom Sopote ju pozitívne testovali na trimetazidín, ktorý je na zozname zakázaných látok od januára tohto roku. Ruská atletická federácia sa pri stanovení nižšej sadzby odvolala na pravidlo Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) o prípadoch, keď športovec dokáže, že nebral nedovolenú látku s úmyslom zvýšiť svoj výkon.

 

Ryžovová má tiež štafetové zlato z halových ME 2011 v Paríži a striebro z halových MS 2010 v Dauhe. Trest má platnosť od 1. apríla do 31. decembra 2014. Dvadsaťsedemročná atlétka by mohla štartovať na MS 2015 v Pekingu. V Sopote sa neprebojovala na 400 m zo semifinále do finále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies