Majster zo Zvolena má nového trénera, je ním Lubomír Oslizlo

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 11:17 • 2 min
Majster zo Zvolena má nového trénera, je ním Lubomír Oslizlo

ZVOLEN - Novým trénerom úradujúceho slovenského hokejového majstra HKM Zvolen sa v pondelok stal Lubomír Oslizlo. Na tejto pozícii nahradil Petra Mikulu, ktorý v uplynulej sezóne priviedol Zvolen k druhému majstrovskému titulu.

slovakia

left justify in out

Mikulovi cestu za jeho obhajobou neumožnili akcionári klubu, ktorí hlasovali proti tomu, aby pri mužstve pokračoval. Ľubomír Oslizlo (nar. 10.10.1957) je odchovancom opavského hokeja. Počas svojej hráčskej kariéry pôsobil najmä v tímoch Slezanu Opava a Zetoru Brno v I. lige. Aj jeho trénerské účinkovanie sa najviac viaže práve k týmto klubom a posledné dva ročníky pôsobil ako asistent trénera v extraligovej Komete Brno.

Zvolenčania sa po dňoch neistoty dočkali a do letnej výpravy vkročia už v utorok, deň po príchode nového lodivoda. "Uvidím ako sa budú hráči správať, ak nastane problém, aj tréner musí zvýšiť hlas, radšej si mužstvo získam takto. Chcem, aby si osvojilo moju filozofiu, kráčať proti múru by bolo nesprávne," odhalil základnú metódu biča a cukru L. Oslizlo. "Narýchlo búrať nebudem, po tak úspešnej sezóne nemôžem všetko prekopať. Viem, že Zvolenčania hrali so stredným útočníkom aktívne dosť dozadu, no dnes sa pozeráme na MS a mužstvá hrajú celoplošný hokej, s málom defenzívy. Určite budem chcieť viac využiť nazbieraný potenciál do útoku."

Generálny manažér HKM Milan Čanky si dosť vyhrnul rukávy pri rýchlom hľadaní nového trénera po Petrovi Mikulovi. "Vyplynulo to z ponúk od agentov, z výberu medzi piatimi - šiestimi možnosťami. Niektoré stroskotali na finančných požiadavkách, iné z poznania. Z plejády mien a po konzultáciách sme sa rozhodli pre tohto trénera." 

Milan Čanky vyhlásil, že ciele si nižšie klásť klub nebude. "Takto sme sa zaviazali po získaní titulu, preto vsa vynasnažíme, aby sme sa do finále v budúcej sezóne prepracovali. S novým trénerom sme podpísali zmluvu na rok s jednoročnou opciou."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies