Majster z Košíc má prvé miesto na dosah, Lelkeš: Toto sme potrebovali

NETKY.SK • 9 December 2015, 11:49 • 2 min
Majster z Košíc má prvé miesto na dosah, Lelkeš: Toto sme potrebovali

KOŠICE - Predohrávaný šláger 30. kola Tipsport ligy medzi HC Košice a HK Nitra priniesol zaujímavý hokej. Košičania presvedčivým víťazstvom 5:1 stiahli stratu na prvú Nitru na rozdiel dvoch bodov a na prvé miesto tabuľky sa v prípade priaznivej zhody okolností môžu dostať ešte pred Vianocami.

slovakia

left justify in out

Východniari potvrdili výbornú formu a s Nitrou si pripísali cenné víťazstvo. Na hodnote ich triumfu nič nemení ani fakt, že štvrtý a piaty gól dosiahli v čase, keď už bolo o víťazovi de facto rozhodnuté. Hostia sa v záverečných minútach za stavu 3:1 nedostali k potrebnému tlaku a na zdramatizovanie zápasu preto pomýšľať nemohli. Brankár hostí Michal Valent kryl 42 striel, čo je solídna bilancia, no inkasoval štyrikrát. Po zápase mu do reči veľmi nebolo. "Myslím si, že sme aj my mali viaceré šance a mohli sme dať gól na 2:0. "Haly" (brankár Košíc Halász - pozn.) to však parádne chytil. Nehrá sa na šance, ale na góly. Tých sme dali menej než súper, prehrali sme a ideme domov bez bodov," stručne hodnotil zápas nitriansky brankár.

 

Pred zápasom bolo jasné, že jeden z tímov príde o príjemnú sériu víťazstiev. Nitrania cestovali na východ po siedmich víťazstvách v rade, Košičania mali ešte o jedno viac. Napokon pokračuje séria úradujúceho majstra, ktorý sa po slabšom začiatku sezóny už dostal na želané priečky. "Každá séria sa raz skončí, tá naša sa skončila v Košiciach. Ideme však ďalej, v piatok nás čaká na domácom ľade silný Zvolen, na ktorý sa musíme dobre pripraviť," poznamenal pre TASR brankár Nitry Valent.

 

Takmer štyritisíc divákov v Steel aréne odmenilo domácich hráčov mohutným potleskom. "Oceliari" si ho zaslúžili za predvedenú hru v obrane i útoku. Zásluhu na presvedčivom víťazstve mal brankár Tomáš Halász, ktorý zaznamenal 30 úspešných zásahov a diváci viackrát skandovali jeho meno. Návrat Košíc do popredia tabuľky teší všetkých hráčov majstra. "Takýto úsek sezóny sme potrebovali. Stále sme pozerali na vrchné priečky tabuľky a verili sme, že sa tam dostaneme. V našom tíme každý hráč pracuje na sto percent a bola len otázka času, kedy sa tam dostaneme," poznamenal útočník Košíc Richard Lelkeš.

 

Z víťazstva, ktoré stiahlo náskok Nitry na prvej priečke na dva body, mal radosť aj tréner Košíc Rostislav Čada. Mrzieť ho však mohlo zranenie útočníka Dávida Šoltésa, ktoré môže trénerovi skomplikovať skladanie zostavy na najbližší zápas. Košičanom totiž už dlhodobo chýbajú ďalší útočníci. Krátko po návrate do Košíc sa zranil a stále absentuje Gabriel Spilar, dlhodobý trest má Adam Lapšanský a proti Nitre nehral ani Tomáš Hrnka. "Hrnka sa nezúčastní ani piatkového zápasu, no po nasledujúcej reprezentačnej prestávke by sa mal vrátiť do tréningového procesu i zostavy. Dávidovi Šoltésovi sa obnovilo zranenie ramena a momentálne nevieme určiť ako dlho bude trvať kým sa vráti do zostavy," poznamenal tréner domácich Čada.

 

Okrem spomínanej štvorice už pre najbližší zápas nemôže počítať ani s ďalším útočníkom Petrom Sojčíkom. Vedenie klubu sa rozhodlo vymeniť dvadsaťdeväťročného útočníka do Dukly Trenčín za obrancu Petra Mikuša. Na angažovaní obrancu vedenie klubu pracovalo už od októbrového príchodu trénera Čadu. Už po predošlom domácom zápase so Skalicou asistent trénera Marcel Šimurda pre TASR naznačil, že by mohlo dôjsť k doplneniu obranných radov. "Táto téma je stále aktuálna a pracujeme na tom," povedal vtedy Šimurda.

 

Košičania už do decembrovej reprezentačnej prestávky odohrajú iba jeden zápas. Ak v piatok v Banskej Bystrici natiahnu svoju víťaznú sériu na desať zápasov a Nitra prehrá doma so Zvolenom, ocitnú sa, vôbec prvýkrát v sezóne, na prvom mieste tabuľky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies