Majster takmer bez zmeny kádra, Poprad chce ísť do semifinále

NETKY.SK • 10 September 2013, 15:27 • 2 min
Majster takmer bez zmeny kádra, Poprad chce ísť do semifinále

BRATISLAVA - Vyjadrenia predstaviteľov klubov pred začiatkom 21. ročníka hokejovej Tipsport extraligy 2013/2014:

slovakia

left justify in out

Milan Čanky (generálny manažér HKM Zvolen): "Pripravovali sme sa doma a leto sme si sprestrili v Chorvátsku, kde sme si trochu oddýchli. Po vlaňajšej sezóne máme ambíciu obhájiť titul, lebo dávať si nižšie ciele by bolo alibistické. Neradi by sme ustúpili z dosiahnutých pozícií a tomu zodpovedá aj náš káder. Verím, že navrátilec V. Baláž bude vhodným doplnením kádra. Zvyšok kádra je viac-menej majstrovský z minulej sezóny. Rozpočet na športové výdaje je približne na úrovni ostatných klubov."

Juraj Bakoš (generálny manažér HC Košice): "Avizovali sme určitú obmenu kádra a to sa nám v minulej sezóne darilo. Naštartovali sme prestavbu mužstva, ktorá pokračuje. Doplnili sme teraz káder o talentovaných hráčov mladšej a strednej generácie, angažovali sme aj skúsenejších hokejistov. Verím, že Bartoš, Štrbák, Bicek a L. Nagy budú ozdobou nielen HC Košice, ale celej extraligy. Sme pripravení na novú sezónu tak, aby sme atakovali najvyššie ciele."

Ján Plandora (podpredseda predstavenstva HK Nitra): "Tretie miesto v minulej sezóne považujeme za úspech a pokračujeme s rovnakou trénerskou dvojicou. Do obrany sme získali výraznú posilu - Dušana Mila. Útok sme čiastočne omladili, angažovali sme hokejistov do 22 rokov. Verím, že minimálne obhájime pozície z minulej sezóny."

Jaroslav Laifer (generálny manažér ŠHK 37 Piešťany): "Piešťany v tejto sezóne chcú potvrdiť dobrú kvalitu z minulej sezóny. Tomu sme podriadili celú prípravu aj dopĺňanie kádra. Sme pripravení na to, aby sme aspoň obhájili výsledok z minulej sezóny. Do obrany sme získali Borisa Valábik, do útoku Jána Románka či Patrika Lušňáka. Káder opustil náš najproduktívnejší hráč z minulej sezóne Henrich Ručkay."

Peter Srnec (generálny manažér HK 36 Skalica): "Naša príprava sa začala pod novou trénerskou dvojicou Turek - Mega. V mužstve sa vymenilo spolu 10 hráčov, pokračujeme v spolupráci so Slovanom Bratislava. Stále pracujeme na posilnení kádra."

Jozef Daňo (člen predstavenstva Dukly Trenčín): "V Dukle sa zmenilo veľa vecí. Odišlo veľa hráčov, ktorých nahradili mladí chlapci. Tí sa teraz môžu chytiť ponúknutej šance. Dúfam, že sa im to podarí. V úvode nám pomôže kvarteto majstrov sveta, ktorí by mali dať mladým chlapcom impulz a motivovať ich do ďalšej časti sezóny. O tabuľkovom umiestnení nechceme hovoriť."

Jozef Frühauf (manažér HK Poprad): "Prípravu sme začali len s odchovancami, no po turbulentnom letnom období sa situácia stabilizovala. Náš káder je postavený na odchovancoch Popradu. Ciele sú jasné - zapracovať do kádra čo najviac odchovancov a postúpiť minimálne do semifinále play-off."

Ľubomír Lenár (predseda predstavenstva HC'05 Banská Bystrica): "Odišlo z kádra viacero hráčov, počas leta sme ho postupne dopĺňali. V príprave na ľade sme už mali takmer kompletné mužstvo. Pokračujeme v spolupráci so zámorskými hráčmi. Pracujeme aj na zapracovaní mladíkov z vlastnej liahne do extraligového družstva. Očakávame, že budeme pokračovať v dobrých výkonoch, predvádzať atraktívny hokej pred divákov."

Imre Valášek (generálny manažér MsHK DOXXbet Žilina): "Naším cieľom je účasť v play-off. Tomu sme podriadili celé leto - doplnenie kádra aj samotnú prípravu hráčov. Snažíme sa do kádra zapracovávať vlastných odchovancov, aby sme mali vyvážené družstvo. Mužstvo povedie trénerský tandem Neliba - Chlebec."

Martin Kalnický (generálny manažér MHC Mountfield Martin): "Každý vie, že v Martine je turbulentné obdobie. Podarilo sa nám presvedčiť generálneho partnera, že naša spolupráca má zmysel. Mesto Martin takisto nesie výrazný podiel na fungovaní hokeja v Turci. Chceme kráčať cestou zapracovávania hráčov z martinskej liahne."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies