Majster sveta z roku 2010 Petr Hubáček ukončil aktívnu kariéru

NETKY.SK • 8 September 2018, 21:01 • 2 min
Majster sveta z roku 2010 Petr Hubáček ukončil aktívnu kariéru

PRAHA - Český hokejový útočník Petr Hubáček oznámil v sobotu ukončenie aktívnej kariéry.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný majster sveta z roku 2010 bude teraz pôsobiť ako spolukomentátor hokejových prenosov pre Českú televíziu. Hubáček v uplynulej sezóne pôsobil vo francúzskom Rouene, s ktorým získal majstrovský titul.

"Vnútorne som bol už rozhodnutý, ale nechal som si ešte nejaký priestor, keby som svoje rozhodnutie počas leta zmenil. Ale už počas uplynulej sezóny vo Francúzsku som cítil, že to bude moja posledná sezóna. Po skončení sezóny som už nevyvíjal nejakú aktivitu smerom k tomu, aby som si našiel nové angažmán, nič som nehľadal a skôr som sa pozeral na to, čo budem robiť v budúcnosti," povedal Hubáček pre Českú televíziu.

Päťnásobný účastník majstrovstiev sveta, z ktorých má okrem zlata aj striebro z roku 2006 a bronz z roku 2013, pôsobil okrem materskej Komety Brno v českej lige aj vo Vítkoviciach, Zlíne a Pardubiciach. Odohral šesť zápasov v NHL za Philadelphiu Flyers a vyskúšal si dres švajčiarskeho Bernu, ruského Nižnekamsku a fínskeho tímu Jyväskylä. Za českú reprezentáciu odohral Hubáček spolu 120 zápasov, v ktorých strelil 11 gólov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona