Majster sveta ragbysta Robinson uvažoval o samovražde

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 15:33 • 2 min
Majster sveta ragbysta Robinson uvažoval o samovražde

LONDÝN - Majster sveta v ragby z roku 2003 Angličan Jason Robinson v dokumente britskej televíznej stanice ITV4 priznal, že počas nevydareného obdobia svojej kariéry uvažoval o tom, že si vezme život.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťročný niekdajší anglický reprezentant, ktorý skóroval vo finále MS 2003 proti Austrálii, mal na začiatku angažmánu vo Wigane (1992 - 2000) problémy s alkoholom, po poháriku siahol aj šesť dní v týždni: "V pondelok to bol Wakefield, v utorok Liverpool, streda Oldham, štvrtok Wigan. Po zápase som zakotvil kdekoľvek."

 

Bod zlomu však nastal až po zatknutí za výtržnosti, napadnutie a zločinné poškodenie. "Pamätám si, ako som sedel v spálni a v ruke mal starý nôž. Vlastne to bol starý mäsiarsky sekáčik. Tú noc som plakal ako dieťa, nechcel som, aby sa môj život uberal týmto smerom," vrátil sa Jason Robinson do minulosti. Za obrat k lepšiemu ďakuje bývalému spoluhráčovi z Wiganu, ktorým bol Va'aiga Tuigamala pochádzajúci z oceánskeho štátu Samoa.

 

Jason Robinson oveľa radšej spomína na vrchol svojej 20-ročnej kariéry, triumf na svetovom šampionáte v roku 2003: "Je krásne pozerať sa na emócie a úľavu hráčov, keď si uvedomili, že práve vyhrali majstrovstvá sveta. Nikdy na to nezabudnem a nič sa tomu nevyrovná. Všetko sme robili len pre ten okamih."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies