Majster proti Piešťanom s bilanciou na svojej strane

NETKY.SK • 27 Február 2015, 13:08 • 2 min
Majster proti Piešťanom s bilanciou na svojej strane

BRATISLAVA - Hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa prebojovali do play off aj vo svojej tretej extraligovej sezóne, v tohtoročnom štvrťfinále ich však čaká víťaz základnej časti HC Košice. Hoci pôsobia "havrani" v najvyššej domácej súťaži len krátko, so sedemnásobným slovenským majstrom sa v rámci vyraďovacej fázy stretnú druhýkrát. Vzájomná bilancia zápasov z tejto sezóny hovorí pred štartom série jasne v prospech obhajcov titulu.

slovakia

left justify in out

Košice zdolali Piešťany v uplynulých šiestich konfrontáciách v základnej časti až päťkrát. Zaváhali len raz, keď vlani 12. októbra podľahli súperovi na domácom ľade 1:5. Od príchodu nového trénerského tandemu Peter Oremus - Roman Šimíček ťahajú zároveň dvanásťzápasovú šnúru bez prehry. V sobotu tak vstúpia do štvrťfinále ako jasný favorit, o čom svedčí nielen tabuľkové postavenie po dlhodobej časti súťaže, ale aj pohľad na štatistiky. Tie brankárske vedie košické duo Marcel Melicherčík, Alexandr Hylák, zatiaľ čo Martin Šúrek s Patrikom Rybárom majú v priemere o niekoľko percent nižšiu úspešnosť zásahov.

 

Paradoxom je, že najproduktívnejší košický hráč Tibor Kutálek nazbieral väčšiu časť svojich 46 kanadských bodov práve v drese Piešťan. Najvyššie spomedzi "havranov" je zasa Dušan Pašek (19+21), ktorý strávil uplynulé štyri sezóny v Košiciach. Piešťany sa pritom bodovo prebudili až na konci kalendárneho roka 2014, keď začal striedačke šéfovať bývalý československý reprezentant Leo Gudas a pretlačil mužstvo do play off.

 

Tohtoročné štvrťfinále bude pre oboch súperov zároveň reprízou vlaňajšieho semifinále vyraďovacej fázy. Piešťany natiahli sériu s neskorším majstrom až na šesť zápasov, v tom rozhodujúcom na domácom ľade mu však podľahli 1:2 a v celej sérii 2:4. Obsadili konečné 4. miesto, čím vyrovnali svoje extraligové maximum spred roka. Košice proti "havranom" začínajú boj o zisk ôsmeho extraligového titulu.

 

Košice - Piešťany v play off:

2013/2014, semifinále: Košice - Piešťany 4:2 na zápasy

 

Vzájomná bilancia zápasov z tejto sezóny z pohľadu Košíc: 2:1 (v), 1:5 (d), 3:2 (v), 7:1 (d), 4:3 (v), 4:1 (d)

 

Kompletný program štvrťfinálovej série:

1. zápas, 28. februára: Košice - Piešťany

2. zápas, 1. marca: Košice - Piešťany

3. zápas, 4. marca: Piešťany - Košice

4. zápas, 5. marca: Piešťany - Košice

prípadne

5. zápas, 8. marca: Košice - Piešťany

6. zápas, 10. marca: Piešťany - Košice

7. zápas, 12. marca: Košice - Piešťany

 

ky ph



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies