Majster Európy 1976 Dobiaš: Slováci majú iba priemerný tím a v Rusku na MS by nemali čo hľadať

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 15:10 • 2 min
Majster Európy 1976 Dobiaš: Slováci majú iba priemerný tím a v Rusku na MS by nemali čo hľadať

PRAHA - Niekdajší československý futbalový reprezentant Karol Dobiaš prezradil, že ho na nedávnych XXI. majstrovstvách sveta v Rusku pozitívne zaujalo viacero hráčov.

slovakia

left justify in out

"Na turnaji boli viacerí fenomenálni borci ako Chorváti Luka Modrič, Ivan Rakitič, Angličan Harry Kane... Aj Brazílčan Neymar, ale ten na môj vkus dosť provokoval a simuloval. Taktiež podľa mňa mal rýchlejšie rozohrávať loptu," vyhlásil pre web idnes.cz 70-ročný rodák z Handlovej, ktorý najlepšie hráčske roky prežil v Spartaku Trnava (1967-1977).

Dobiaša na "mundiale" sklamali najmä dvaja najlepší futbalisti súčasnej éry - Portugalčan Cristiano Ronaldo a Argentínčan Lionel Messi. "Myslel som si, že títo dvaja budú viac ťahať svoje mužstvá. Lenže znova sa potvrdilo, že jednotlivec nedokáže nič. Za mojich čias v Trnave to bolo tak, že mužstvo muselo potiahnuť osem hráčov. Môže nastať situácia, že jeden má problémy so ženou, druhý sa ´ožerie´, tretí má choré dieťa a niekto ich predsa musí nahradiť," myslí si európsky šampión z roku 1976 z Belehradu.

Dobiaš dlhé roky žije za riekou Moravou a ako priznal, stále pozorne sleduje futbalové dianie v Česku aj na Slovensku. "Jasné, v oboch krajinách je na tom futbal podobne. Do Ruska na MS sa nedostali Česi ani Slováci. A pravdou je, že s našou súčasnou hrou by sme tam nemali čo robiť. Máme priemerné mužstvá. Myslím si, že budeme ešte dlho čakať na zmenu," podotkol Dobiaš. Na otázku, či je optimista, čo sa týka budúcnosti futbalu v Česku a na Slovensku, odvetil: "V žiadnom prípade. S touto hrou určite nie."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona