Majk Spirit zverejnil videoklip k piesni Zbojník, medzi hosťujúcimi je aj Richard Müller

NETKY.SK • 28 September 2015, 11:16 • 2 min
Majk Spirit zverejnil videoklip k piesni Zbojník, medzi hosťujúcimi je aj Richard Müller

BRATISLAVA - Slovenský rapper Majk Spirit zverejnil videoklip k piesni Zbojník. V novinke sa okrem 31-ročného interpreta predstavili aj Richard Müller, Peter Lipa, Robo Grigorov, Marek Rakovický z kapely Lavagance, Robert "Jury” Jurányi z formácie Konflikt a Martin “Maxo” Šrámek, ktorý je zároveň producentom skladby a spieva v nej refrén v angličtine.

slovakia

left justify in out

“Keď sme začali vymýšľať klip, po rozhovore s Michalom Nemtudom nám napadlo pozvať 'zbojníkov' hudobného priemyslu z rôznych žánrov. Ľudí, ktorí si išli za svojím, neprispôsobovali sa trendom a biznisu, vyšľapali si vlastnú cestu. Buď robíš umenie alebo umelé šablóny. Buď robíš biznis alebo si naozaj umelec. Všetci, ktorých som oslovil, zareagovali extrémne pozitívne. Prvého sme oslovili Riša, a keď povedal áno, vedel som, že to dajú aj ostatní,“ uviedol Majk Spirit.


V klipe použili aj zábery z pripravovaného dokumentu Tatry, nový príbeh. "Nakrúcalo sa na viacerých lokáciách po celom Slovensku, ale aj v susednom Poľsku, lebo aj Poliaci mali 'svojich, našich' zbojníkov. Viaceré zábery sú teda napríklad z unikátnej soľnej bane Wieliczka pri Krakove, ktorá v útrobách siaha až do hĺbky 327 metrov. Na Slovensku to boli, samozrejme, Tatry, kde sme vystúpili do výšky 2633 metrov nad morom. Nakrúcali sme aj v Belianskej jaskyni, ale tiež v kameňolome na západnom Slovensku," prezradil režisér videoklipu Michal Nemtuda.

 

Rapper, ktorý sa predstaví spolu s kapelou 12. decembra v bratislavskej Refinery gallery a 19. decembra v trenčianskom Piano Clube, si cení najmä účasť spomínaného Richarda Müllera. "Ďakujem srdečne všetkým zúčastneným umelcom, predovšetkým Richardovi Müllerovi za mimoriadnu a nevšednú poctu. Považujem si ju veľmi vysoko. Všetci vieme, čo tento človek znamená pre českú a slovenskú kultúru," vyhlásil.

 

"Vnímam Majka Spirita už dlhšie, či už to bola jeho formácia H16 alebo potom samostatná kariéra. Dokonca mám, myslím, všetky jeho CD. Majkova hudba sa mi páči preto, že je to akýsi jemnejší hip-hop, ktorý má navyše určitú hĺbku. Keď som dostal pozvanie, aby som účinkoval v klipe, nevidel so žiaden dôvod, prečo by som sa do toho nepustil. Moje vnímanie Majka Spirita najlepšie vystihuje to, že keby sa niekedy robil o mne film a mal by som si vybrať, kto ma bude hrať, určite by som navrhol Majka Spirita. Je to veľmi talentovaný, príjemný, kultivovaný človek, ktorý si zaslúži, aby bol úspešný," vyjadril sa 54-ročný Müller, ktorý má na konte hity ako Tlaková níž, Nočná optika, Štěstí je krásná věc, Po schodoch, Baroko, Cigaretka na 2 ťahy alebo Milovanie v daždi.


Majk Spirit, občianskym menom Michal Dušička, sa dostal do povedomia verejnosti ako člen spomínanej bratislavskej skupiny H16, s ktorou má na konte EP nahrávku Jednašeska ftvojom klube (2004) a štúdiové albumy Kvalitný materiál (2006), Čísla nepustia (2008) a Rýmy, hudba a boh (2013). Ako sólový interpret vydal štúdiovky Nový človek (2011), Y Black (2015) a Y White (2015). Rapper triumfoval v roku 2012 v ankete Slávik v kategóriách Objav roka a Videoklip roka a získal MTV Europe Music Award v kategórii Best Czech and Slovak Act. Na konte má spolupráce napríklad s Maysou Leak či Celeste Buckingham.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies