Majk Spirit zverejnil novú skladbu, na jar vydá album Y

NETKY.SK • 4 December 2014, 14:10 • 2 min
Majk Spirit zverejnil novú skladbu, na jar vydá album Y

BRATISLAVA - Slovenský rapper Majk Spirit zverejnil novú skladbu Boh jediný.

slovakia

left justify in out

Interpret plánuje k piesni tento rok ponúknuť aj videoklip. Singel sa bude nachádzať na pripravovanom albume s názvom Y, ktorý označuje Generáciu Y. Novinka by mala vyjsť na jar 2015. "Generácia Y je jedna z najväčších a najsilnejších, aké tu kedy boli. Zároveň je to prvá generácia, vyrastajúca vo svete, ktorý je vďaka technológii prepojený. Preto má veľký potenciál niečo naozaj zmeniť. Týmto albumom by som rád ľudom ponúkol niečo, čo im len tak nedajú politici, korporácie, médiá, cirkev, ani školské vzdelanie. Je to dobré a to najlepšie len príde," prezradil rapper, ktorý ako sólový interpret vydal v roku 2011 debutový album Nový človek.

 

"Na Novom človeku som hovoril o tom, čo mám na srdci ja. Na novom albume sa snažím vystihnúť kolektívne vedomie našej generácie, byť hlasom generácie a rozprávať tak trochu za ňu, za ľudí, ktorí to cítia rovnako ako ja. Nepôjde o nejaké moje pravdy, ale o to, čo zdieľame všetci ako generácia. Album bude o mojej generácii, ale bude pre všetky generácie," dodal na margo štúdiovky. 

 

Novinka Y mala pôvodne vyjsť na 3. výročie albumu Nový človek. Pre pracovnú vyťaženosť však hudobník uvedenie na trh odložil. "Teraz som v takej tej najväčšej hĺbke, takže potrebujem ešte pár mesiacov na dokončenie albumu. Nechcem nič uponáhľať, radšej som posunul release date na začiatok budúceho roka. Pracujem na tom každý deň a chcem to urobiť čo najlepšie," objasnil Spirit. 

 

 

Majk Spirit sa dostal do povedomia verejnosti ako člen bratislavskej skupiny H16, podpísaný je pod EP nahrávkou Jednašeska ftvojom klube (2004) a štúdiovými albumami Kvalitný materiál (2006), Čísla nepustia (2008) a Rýmy, hudba a boh (2013). Za spomínaný sólový počin Nový človek získal platinovú platňu. Rapper s občianskym menom Michal Dušička triumfoval v roku 2012 v ankete Slávik v kategóriách Objav roka a Videoklip roka a stal sa víťazom ocenenia MTV Europe Music Awards v kategórii Best Czech and Slovak Act. Na konte má spolupráce napríklad s Maysou Leak či Celeste Buckingham. Nedávno predstavil aj vlastnú kolekciu oblečenia, na ktorej spolupracoval s manažérom Michalom Matejovičom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona