Majk Spirit vystúpi na CMJ Music Marathone v New Yorku

NETKY.SK • 8 Október 2015, 08:01 • 2 min
Majk Spirit vystúpi na CMJ Music Marathone v New Yorku

BRATISLAVA - Slovenský rapper Majk Spirit vystúpi na festivale CMJ Music Marathon, ktorý sa bude konať od 13. do 17. októbra v New Yorku.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný interpret sa predstaví 14. októbra v klube SOB's. "Ide o jednu z každoročne najočakávanejších hudobných udalostí roka pre najvýznamnejšie osobnosti zo zákulisia amerického hudobného priemyslu. Ide o festival, ktorý každoročne predstaví najväčšie talenty v Amerike a slúži ako odrazový mostík do ďalšej úrovne kariéry. Majk bude prvý slovenský rapper, ktorý bude reprezentovať Slovensko v Amerike. V meste, ktoré patrí celému svetu. V tomto klube mali svoje prvé koncerty v New Yorku aj Kanye West, Drake, Kendrick Lamar či John Legend. Pôjde o plnohodnotný hodinový koncert, ktorý Majk odohrá so svojím dvorným dídžejom Grimasom, so skladbami z nového projektu Y. Majk odprezentuje aj najlepšie skladby z posledných rokov," uviedol rapperov manažér Michal Matejovič.


Do Ameriky vycestuje spolu s interpretom aj televízny štáb z Bratislavy. "Okrem koncertu s Majkom absolvujeme rôzne konferencie na amerických univerzitách a stretnutia s ľuďmi z hudobného priemyslu. Letíme aj za Zdenom Chárom, ktorý nás pozval do Bostonu a Majk by mal tiež fotiť s uznávaným česko-americkým fotografom hviezd Pavlom Havlíčkom," dodal Matejovič.


Majk Spirit, občianskym menom Michal Dušička, sa dostal do povedomia verejnosti ako člen bratislavskej skupiny H16, s ktorou má na konte EP nahrávku Jednašeska ftvojom klube (2004) a štúdiové albumy Kvalitný materiál (2006), Čísla nepustia (2008) a Rýmy, hudba a boh (2013). Ako sólový interpret vydal štúdiovky Nový človek (2011), Y Black (2015) a Y White (2015). Rapper triumfoval v roku 2012 v ankete Slávik v kategóriách Objav roka a Videoklip roka a získal MTV Europe Music Award v kategórii Best Czech and Slovak Act. Na konte má spolupráce napríklad s Maysou Leak či Celeste Buckingham.


Informácie pochádzajú od Adriány Čahojovej z agentúry Soul For Show a z archívu agentúry SITA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies