Majk Spirit vydal nový album "PLAYLIST" ! Pokrstil ho klipom, v ktorom bola použitá umelá inteligencia

NETKY.SK • 19 Máj 2023, 19:30 • 2 min
Majk Spirit vydal nový album "PLAYLIST" ! Pokrstil ho klipom, v ktorom bola použitá umelá inteligencia

Majk Spirit alias Michal Dušička sa zapísal na hudobnej scéne ako kvalitný umelec, ktorý svojimi textami podmaní každého. Jeho hudba je precítené hlboká a výpovedná hodnota textov je vždy na dlhšie zamyslenie, keďže ide o hudbu, ktorá šíri Majkovo posolstvo.

slovakia

left justify in out

Rovnako neostáva nič dlžný svojej povesti a pripravil pre všetkých ľudí album a to úplne zadarmo! Nový album podčiarkol aj špeciálnym videoklipom “Stargazing”, kde režisér použil umelú inteligenciu na dotvorenie celkového “star” moodu.

 

 

Slovenský raper Majk Spirit vydal 5. mája očakávaný piaty štúdiový album PLAYLIST, no trocha netradične a to len na streamovacích platformách. Fyzická podoba nového projektu nebude. Myšlienku k tomuto rozhodnutiu vysvetlil na sociálnych sieťach. „Môj nový album PLAYLIST je úplne zadarmo! Nebude žiadne CD! Bude iba na digitálnych platformách (a možno neskôr spravíme limitku vinyl pre fajnšmekrov). Ak to chcete podporiť, môžete si kúpiť merch alebo lístok na môj koncert, ale nebudu tentokrat žiadne zbytočné plasty vo forme CDs,“ vysvetlil raper. Cover projektu je vygenerovaný umelou inteligenciou v spolupráci s fotografom Jurajom Roháčom.

 

Pred oficiálnym vydaním projektu priniesol Majk Spirit dva single “Full Speed” a “Stargazing”. Na albume hosťujú mená ako Ben Cristovao, Ego, Radikal Chef, Matej Straka, Alan Murin, Kali, Ronie, Yael, Dominika Mirgová a mnohých ďalších, pričom podobne dlhý je aj zoznam producentov.

 

 

PLAYLIST

Tri roky od zatiaľ posledného radového albumu a dva roky od posledného albumu s H16 vydáva Majk Spirit novú nahrávku PLAYLIST. Nový album obsahuje skladby, kde sa prelínajú rôzne žánre ovplyvnené afrobeatom, afro trapom, dancehallom, trapom a ďalšími žánrami. “Chcel som urobiť ľahký fresh album, ktorý bude ľudí v letných mesiacoch baviť. Môj nový album je soundtrack pre tvoj voľný čas, PLAYLIST pre tvoje leto 2023,“ vysvetľuje Majk Spirit. Čo sa týka textov, je z nich cítiť pokoj a rovnováha. „Som „family man“, mám dvojročnú dcéru a moje texty to logicky odrážajú. Zároveň som OG rapovej hry už tretiu dekádu. Na albume tak nájdeš hlavne „good life vibes“, cool bars, ale určite aj trochu motivácie a tej dobrej inšpirácie,“ opisuje k textom Majk.

 

PLAYLIST A HOSTIA

„Toto je prvýkrát, čo mám na albume viac hostí ako skladieb a baví ma tá pestrosť,“ napísal Spirit na svojich sociálnych sieťach. Podobne aj skladba “Stargazing” dostala dve rozhrania, na albume na tejto veci hosťuje Ben a Kali, no vo videoklipe od režiséra Alexa Žitňanského ich tam nenájdete. S Benom má inak Majk už v poradí tretiu skladbu, po songu KURT z Majkovho albumu ARTIST alebo songu Happy Birthday z Benovho albumu PROTENKONTRAST. „S Benom máme podobný mindset, dobre sa nám spolu pracuje,“ vysvetľuje spoločnú históriu Majk. Predčasom Majk Spirit svojim fanúšikom sľuboval, že sa tento rok dočkajú aj pokračovania albumu Nový človek. “NOVÝsa nakoniec volá PLAYLIST a sú to myslím viac cool a fresh songy na leto. V druhej polovici roka chcem dropnúť ešte album čLOVOK, ktorý bude viac deep. Bude to v podstate ten Novýčlovek 2,“ predstavuje Majk Spirit svoje hudobné plány na rok 2023.

 

Okrem tradične nabitého koncertného roka na Slovensku, bude Majk Spirit tiež jednou z hviezd line-upu tohtoročného putovného festivalu HRADY CZ, ale viac o tom, kde bude Majk vystupovať, nájdeš na jeho sociálnych sieťach .



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona