Majk Spirit vydá v utorok album Y White

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 16:03 • 2 min
Majk Spirit vydá v utorok album Y White

BRATISLAVA - Slovenský rapper Majk Spirit vydá v utorok 5. mája svoj tretí sólový album Y White, ktorý sa dostane do predaja iba 35 dní po štúdiovke Y Black (2015).

slovakia

left justify in out

Novinka obsahuje trinásť skladieb, v ktorých hosťujú Maxo, Ewa Farna, Anita Soul a Barbara Weiss. Produkčne sa na nahrávke podieľali Littlebeat, DJ Wich, Marek Šurin, Madskill, Billy Hollywood, Grimaso a Emeres.

 

Oba spomínané albumy vznikli spoločne v štúdiu Littlebeat pod producentským dohľadom Martina Šrámeka a Andreja Hrušku. "Snažili sme sa ľuďom priniesť dva albumy s menším odstupom a napriek tomu alebo práve vďaka tomu vytvoriť celistvosť projektu Y, do ktorého vložil Majk veľké množstvo energie. Albumy sú odlišné, no dohromady tvoria kompaktný, symbiotický hudobný celok," uviedol rapperov manažér Michal Matejovič na dnešnej tlačovej konferencii, ktorá bola spojená s predstavením jednotlivých skladieb. Majk Spirit novinku predstaví aj naživo na jesennom turné, na ktorom ho bude sprevádzať živá kapela. 

 

Majk Spirit, občianskym menom Michal Dušička, sa dostal do povedomia verejnosti ako člen bratislavskej skupiny H16, s ktorou má na konte EP nahrávku Jednašeska ftvojom klube (2004) a štúdiové albumy Kvalitný materiál (2006), Čísla nepustia (2008) a Rýmy, hudba a boh (2013). Ako sólový interpret vydal štúdiovky Nový človek (2011) a spomínanú Y Black (2015). Rapper triumfoval v roku 2012 v ankete Slávik v kategóriách Objav roka a Videoklip roka a stal sa víťazom ocenenia MTV Europe Music Awards v kategórii Best Czech and Slovak Act. Na konte má spolupráce napríklad s Maysou Leak či Celeste Buckingham. 


Tracklist albumu Majk Spirit - Y White: 
01 Primetime f. Maxo 
02 Spirit 
03 Generácya f. Ewa Farna 
04 Raj Srdca 
05 Ypsilon f. Maxo 
06 Šampuss f. Anita Soul 
07 Masky 
08 Budúcej f. Barbara Weiss 
09 Zlato f. Maxo 
10 Zamotaný 
11 Mama (Original version) f. Maxo 
12 Skúsme To V Mieri 
13 Svetlá f. Maxo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona